Documentaire Trump en de Joden zie je maandag op NPO 2

Documentaire Trump en de Joden zie je maandag op NPO 2
Waarom stemmen Joden op Donald Trump

Kijktip :

Na de documentaire Het laatste woord volgt er maandag laat nog een documentaire: Trump en de Joden. In de aanloop naar de belangrijke midtermverkiezingen van oktober dit jaar volgt Gideon Levy oud-president Donald Trump en zijn invloed op de Joodse gemeenschap.

Trump en de Joden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Ontluisterend
Levy portretteert verschillende personen uit de Joodse gemeenschap, van ultra-orthodox tot progressief. Aan de hand van onder meer de racistische en antisemitische rellen in Charlottesville in 2017 en de bestorming van het Capitool na de laatste presidentsverkiezingen, schetst Levy een ontluisterend beeld.

Sterk opgelaaid antisemitisme
Een deel van de Amerikaanse Jodsen voelt zich aangetrokken tot Trump, terwijl, paradoxaal genoeg, tijdens zijn presidentschap het antisemitische sterk is opgelaaid. Daarnaast laat Levy de dagelijkse politieke en maatschappelijke realiteit zien van de zeven miljoen Joodse Amerikanen, van wie een toenemend aantal moet leven onder de armoedegrens.

Trump en de Joden is op maandag 12 december om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Trump en de Joden terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV