Vanavond op tv: Je mag ook helemaal niets meer, Kerstappels, I Can See Your Voice kerstspecial

Vanavond op tv: Je mag ook helemaal niets meer, Kerstappels, I Can See Your Voice kerstspecial
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 22 december

Kijktip :

Als niet kunt wachten tot de kerstdagen en je je graag nu al helemaal onderdompelt in kerstsferen, zit je vanavond goed voor de televisie. Van klassieke kerstfilms tot een kerstspecial, het komt allemaal voorbij. Maar als je meer interesse hebt in muziek of discussies over de woke-cultuur, moet je ook zeker de tv aanzetten. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 22 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Kerstfilm: The Holiday

NET 5
20:30 uur

In de kerstfilm The Holiday zijn Iris uit Engeland en Amanda uit de Verenigde Staten de mannen in hun leven helemaal zat en besluiten tijden de kerstdagen van huis te ruilen. Daar krijgen ze beiden gevoelens voor een lokale man die hun pad kruist.

Special: Je mag ook helemaal niets meer

NPO 3
20:33 uur

Tijdens de Kerstdagen kom je een hoop mensen tegen die je normaal niet zo vaak ziet. Daarom is het goed om te weten welke onderwerpen je we of niet aan moet snijden. Om je daarbij te helpen, komt NPO 3 met de special Je mag ook helemaal niets meer. Aan welke onderwerpen kun je de vingers sinds dit jaar beter niet kan branden? Erik Dijkstra en Frank Evenblij, testen zes bekende Nederlanders en één bekende Vlaming hun kennis over de ophef van het afgelopen jaar en kijkt hoe hun woke-radar staat ingesteld. Je kunt zelf ook meedoen met de quiz.

Deelnemers
De BN'ers (en BV'er) die meedoen:

  • Rick Paul van Mulligen, comedian
  • Herman Brusselmans, schrijver
  • Sunny Bergman, opiniemaker
  • Arno Kantelberg, mode-expert
  • Nilüfer Gündoğan, politicus
  • Selma Omari, vlogger en actrice
  • Gergory Sedoc, ex-atleet en analist

Kerstfilm: Kerstappels

NPO 1
20:34 uur

Na de serie Oogappels komt er nu een kerstfilm uit met de titel Kerstappels. Bij de bekende families komt de boel 'Under Pressure' te staan deze kerst. Met al die onderdrukte irritaties, verplichte borrels en opspelend oud zeer kan het behoorlijk uit de hand lopen.

Kerstspecial: I Can See Your Voice

RTL 4
20:35 uur

In de speciale kerstspecial van I Can See Your Voice schuift er een nieuw gastjurylid aan bij Fred van Leer, Marieke Elsinga en Danny de Munk en Edsilia Rombley: operazangeres Francis van Broekhuizen. In de kerstspecial met Francis staat alles in het teken van kerst. Francis zingt het duet 'Oh Holy Night' samen met een dus onbekende zanger of zangeres. De vraag is: wordt het een prachtig kerstengeltje of met de grinch? Spelkandidaat Astrid hoopt dat er een zanger overblijft, dan maakt zij kans op de kersthoofdprijs van 10.000 euro. Er worden zeven kandidaten gepresenteerd aan het vierkoppige panel en aan een bekende gastartiest. De kandidaten halen alles uit de kast om hen te laten geloven dat ze goed kunnen zingen, maar niets is wat het lijkt. Er zitten ook een aantal valse stemmen tussen de kandidaten.

Top 2000 - The Untold Stories: Op bezoek bij Franz Ferdinand

NPO 3
21:59 uur

In deze laatste aflevering van Top 2000 - The Untold Stories gaat Leo Blokhuis zelf op pad. Hij gaat op bezoek bij de band Franz Ferdinand in Glasgow en spreekt de zanger en de bassist van de band. Donderdag op NPO 3. Leo en zijn team gaan naar de thuisstad van zanger Alex Kapranos en bassist Bob Hardy van Franz Ferdinand. De heren vertellen over het ontstaan van de band en de nummers 'Darts of pleasure', 'Do you want to' en 'The dark of the matinée'. Naast zijn bezoek aan Franz Ferdinand gaat Leo ook op bezoek bij Eric Bazilian van de band The Hooters. Hoe zijn de nummers '500 Miles' en 'Satellite' tot stand gekomen? De laatste aflevering wordt afgesloten met aandacht voor de indrukwekkende carrière van Jazz Coleman, de frontman van de Britse band Killing Joke.

Actuele video's

Meer actuele video's