Serierecensie: Vikings: Valhalla seizoen 2 is hakken en zagen in kwadraad

Serierecensie: Vikings: Valhalla seizoen 2 is hakken en zagen in kwadraad
Valse politieke spelletjes, intriges, veel bloed en nieuwe gezichten

Film :

Vanaf 13 januari zijn alle afleveringen van Vikings: Valhalla seizoen 2 te zien op Netflix. Het avontuur van de brute baarden gaat verder: Leif rouwt om zijn Liz en de Koning van Noorwegen lijkt (en is) nog ver weg. Lees hier de serierecensie van Vikings: Valhalla seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter en Harald Sigurdsson
Aan het einde van het eerste seizoen was er grote tegenslag voor onze helden, na de tragische val van Kattegat. De Vikingen zijn op de vlucht geslagen en zullen hun ambitieuze doelen buiten de Scandinavische fjorden moeten bereiken.

Bron: Netflix

Lees hier onze serierecensie van Vikings: Valhalla seizoen 1

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 7,2

Het grootste compliment dat we deze serie kunnen geven is dat hij in het tweede seizoen enorm is gegroeid: beter acteerwerk, beeldschone landschappen en bloederige veldslagen. Vikings: Valhalla verveelt geen moment en de acht afleveringen vliegen voorbij als een vliegende bijl in een rug van de vijand. We gaan van Londen en Kattegat naar spinternieuwe locaties, waar het verhaal alleen maar interessanter wordt. Met boegbeeld Sam Corlett in toch wel de rol van zijn leven. We hebben nu al zin in het derde seizoen, die er zeker gaat komen. Proost op Valhalla: vier sterren.

Cast
Met een hoofdrol voor Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn koppige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noordse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter). Ook voegen een aantal nieuwe gezichten zich bij de cast, zoals Bradley James (Harekr), Hayat Kamille (Mariam), Marcin Dorocinski (Koning Jaroslav de Wijze) en Sofya Lebedeva (Elena). Deze productie is geregisseerd door Jeb Stuart (Switchback).

Vanaf 13 januari 2023 is de serie Vikings: Valhalla seizoen 2 te zien op Netflix. Genre: actie, avontuur, historie. Het tweede seizoen bestaat wederom uit 8 afleveringen van ongeveer 55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's