Serierecensie: YOU seizoen 4 gaat op zelfde voet en met twee tenen minder verder

Serierecensie: YOU seizoen 4 gaat op zelfde voet en met twee tenen minder verder
Penn Badgley blijft het 'killen' als Joe

Film :

Vanaf 9 februari staat het eerste deel van het vierde seizoen van YOU op Netflix. Joe heeft na zijn laatste moord het land verlaten en verhuist naar Europa: een nieuwe start. Maar we verwachten niet dat dit lang goed gaat... Lees hier de recensie van YOU seizoen 4.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Onwillige detective
Nadat zijn oude leven in vlammen is opgegaan, vlucht Joe Goldberg naar Europa om aan zijn “rommelige” verleden te ontsnappen, een nieuwe identiteit aan te nemen en, natuurlijk, de ware liefde na te jagen. Maar al snel bevindt Joe zich in een vreemde rol van onwillige detective wanneer hij ontdekt dat hij niet de enige moordenaar in Londen is.

Penn Badgley in 'YOU' seizoen 4. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 7,7

Tsja, YOU. Al drie seizoenen een dikke hit en dit vierde seizoen wordt dat ongetwijfeld ook weer. Wat deze serie enorm knap maakt is dat het zich weinig aan lijkt te trekken van de kritiek en eigenlijk op dezelfde voet verder gaat. Joe, nog steeds meesterlijk geportretteerd door Penn Badgley, heeft eigenlijk best wel een goed trucje in huis waardoor de serie zichzelf spannend houdt: elke keer als zijn 'killer instict' de hoek om komt zetten, vlucht hij. De moorden uit de eerdere seizoenen blijven zeker niet onbesproken, en ook dat levert zo hier en daar nog interessante plotlijnen op. Toch krijg je het gevoel dat de koek inmiddels wel een beetje op aan het raken is: het wordt ongeloofwaardiger en ongeloofwaardiger. Nog één deel te gaan en dan is het klaar voor Joe: we zijn toch wel benieuwd met welke klapper dit inmiddels iconische Netflix karakter er uit gaat. 3,5 ster.

Cast
Penn Badgley (The Paper Store) speelt de hoofdrollen deze serie, o.a. Charlotte Ritchie (Call the Midwife) voegt zich in dit vierde seizoen bij de cast. Deze productie wordt geleid door Greg Berlanti (Love, Simon) en Sera Gamble.

Vanaf 9 februari 2023 is YOU seizoen 4 te streamen op Netflix. Genre: misdaad, drama. Dit deel van het seizoen bevat vijf afleveringen, op 9 maart volgen er nog eens vijf. Lengte afleveringen: ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's