Vanavond op tv: Vrienden van Amstel Live, Dit Was Het Nieuws, Sjachtar Donetsk - Feyenoord

Vanavond op tv: Vrienden van Amstel Live, Dit Was Het Nieuws, Sjachtar Donetsk - Feyenoord
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 maart

Kijktip :

Vanavond staat er voetbal op het programma, of heb je liever livemuziek? Verder kun je kijken naar de aftrap van het nieuwe seizoen van Dit was het nieuws, een interessante aflevering van Pointer, of een heerlijke comedyfilm… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Sjachtar Donetsk - Feyenoord (Europa League)

Veronica
20:25 uur

Voorbeschouwing om 20.25 uur, live verslag vanaf 21.00 uur. De Rotterdamse grootmacht Feyenoord mag aantreden in de achtste finales van de Europa League en mogen daarvoor eerst richting Polen. in het stadion van Legia Warschau voor de wedstrijd tegen Sjachtar Donesk. De Rotterdammers zijn nog steeds koploper in de Eredivisie en zijn ook door naar de halve finale in de beker. In de Europa League versloegen ze Lazio en Sturm Graz in eigen huis, speelde twee keer gelijk tegen Midtjylland en verloren ook twee keer. Uiteindelijk was het genoeg voor de eerste plaats in de poule.

Oekraïne
Voor Sjachtar is het een zwaarder jaar, logischerwijs. Ze staan in de vaderlandse competitie nog steeds gedeeld eerste (met een minder doelsaldo dan koploper Dnipro-1). In de tussenronde voor de knockoutfase wonnen ze in Warschau met 2-1 van Stade Rennes, maar in de return verloren ze van Rennes met 1-2. Uiteindelijk wonnen de Oekraïeners met penaltys.

Komediefilm: Runaway Bride

NET 5
20:30 uur

In Runaway Bride hoort Ike Graham, een New Yorkse columnist, tijdens een van zijn cafébezoeken over Maggie Carpenter, een vrouw die er telkens in slaagt op het cruciale moment haar bruidegom te ontvluchten. De vrouwonvriendelijke Ike schrijft hierover een giftige column en wordt prompt ontslagen. De enige manier om zijn job terug te krijgen, is contact op te nemen met Maggie zelf en een gefundeerd artikel over haar te schrijven. Maggies vierde huwelijk komt er immers aan. Door als een uitgehongerde gier rond Maggie te cirkelen maakt Ike zich verre van populair bij de aanstaande bruid. Zij voelt dat Ike op een volgende, mislukte huwelijkspoging ligt te azen en op de koop toe lacht de hele stad met haar.

De Vrienden Van Amstel LIVE!: deel 2

RTL 4
20:30 uur

Donderdag wordt het tweede deel van de registratie van de Vrienden van Amstel LIVE! uitgezonden door RTL 4. Het eerste deel was vorige week donderdag op de zender te zien. Zowel de gevestigde acts als de nieuwe, jonge talenten zijn in dit deel te zien en komen aan het woord. Het eerste deel, dat afgelopen donderdag werd uitgezonden, viel wat tegen qua kijkcijfers: er waren maar 630.000 kijkers die geboeid werden door het concert. Overigens was dat wel anders bij de live uitzending op Videoland: daar was het de best bekeken live uitzending ooit. Ruim 300.000 concertliefhebbers kwamen naar Rotterdam om in de grootste kroeg van Nederland een groot muzikaal feest te vieren. In ruim drie en een half uur kregen zij de meest uiteenlopende Nederlandse artiesten voorgeschoteld, die niet alleen eigen werk maar ook werk van anderen ten gehore brachten.

Pointer special: duurzaam OV, hoe ver zijn we al?

NPO 2
21:08 uur

In deze Pointer special duiken de onderzoeksjournalisten van Pointer in de wereld van het duurzame openbaar vervoer. De vervoerdersorganisaties zijn op de goede weg, maar lopen ook tegen een aantal blokkades aan: bijvoorbeeld bezuinigingen. Hoe kan dat nu? Om de klimaatdoelen te halen worden dieselbussen in het streekvervoer steeds vaker vervangen door groene bussen. Dat betekent vervolgens wel dat grote stukken van Nederland steeds minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op die plekken moet je wel een auto hebben om ergens te komen. De vraag is dus: Is het nut van groene bussen wel zo groot, als tegelijkertijd steeds meer mensen de auto pakken? Die auto is namelijk nog zelden elektrisch. Hoe maken we van het ov weer een volwaardig alternatief voor de auto? Bij Pointer constateren ze dat de overheden nog niet erg doelmatig te werk gaan.

Terug: Dit Was Het Nieuws

NPO 1
21:31 uur

Vanavond is Dit was het nieuws weer terug op NPO 1. Presentator Harm Edens en de twee teamcaptains Jan-Jaap van der Wal en Peter Pannekoek, die er dit seizoen weer in zijn geheel bij zal zijn, nemen het nieuws weer op hilarische wijze onder de loep. In de eerste aflevering zijn er weer twee bijzondere gasten toegevoegd aan de teams: presentatrice Welmoed Sijtsma, bekend van Op1, Goedemorgen Nederland en als deelnemer aan Wie is de Mol?, schuift aan. Aan de andere zijde zit presentatiekanon en RTL-gezicht Martijn Krabbé. In de rest van het seizoen komt er weer een uiteenlopende verzameling van BN'ers voorbij. Zo zien we scheidsrechter Bas Nijhuis, politiek verslaggever Merel Ek, presentatoren Raven van Dorst en Filemon Wesselink en presentatrices Nicolette Kluijver en Marlijn Weerdenburg voorbij.

Actuele video's

Meer actuele video's