Recensie: Hunt ('Heon-teu') is Zuid-Koreaanse actiethriller die alle remmen los gooit

Recensie: Hunt ('Heon-teu') is Zuid-Koreaanse actiethriller die alle remmen los gooit
Van de makers van Squid Game

Film :

Vanaf 30 maart is de film Hunt te zien in de bioscopen. Acteur Lee Jung-jae wist enorm veel fans aan zich te binden toen hij in 2021 een fenomeen werd als Seong Gi-hun in de hitserie Squid Game. Naast een hoofdrol laat hij in deze film ook zijn regisseur-skills zien. Lees hier de filmrecensie van Hunt.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Two rivals, a hidden truth.
Het verhaal speelt zich in de de jaren 80' af. Dan zijn Park Pyeong-ho en Kim Jung-do agenten werkzaam voor de nationale veiligheidsdienst. Ze zijn rivalen en heel goed in wat ze doen. Hun volgende opdracht bestaat eruit een Noord-Koreaanse spion te achtervolgen die naar Zuid-Korea wordt gestuurd. De heren doen hierbij een ontdekking.

Acteur Lee Jung-jae (Park Pyong-ho) in de film 'Hunt'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 6,8

Deze nieuwe politieke actiefilm - gebaseerd op waargebeurde feiten en gebeurtenissen - is het regiedebuut van Lee Jung-jae, die ook een van de twee agenten speelt. Ondanks dat zijn rol in Squid Game (2021) het bekendst is, laat hij in Hunt ook goede dingen zien. De film is vooral een achtbaan die niet meer stopt en waarin je weinig tijd krijgt om een beetje tot rust te komen. De ene plottwist na de andere volgen elkaar op: massale vuurgevechten, grootschalige explosies en soms bloederige scènes. De lijn van goed en kwaad is dun: wie is er nog te vertrouwen? De overdaad in actie en het soms lastig te volgen verhaal zal niet iedereen bekoren, maar Hunt laat toch opnieuw zien dat de Koreaanse filmindustrie er toe doet. Drie sterren.

Cast
Naast Lee Jung-jae (Squid Game) zijn ook Nam-gil Kim (Pan-Dola) en Jung Woo-sung (Asura) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Lee Jung-jae (Gwansang).

Vanaf 30 maart 2023 is de film Hunt (ook bekend als Heon-teu) te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, thriller, drama. Tijdsduur: 131 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV