OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in april 2023

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in april 2023
Met onder meer Barry seizoen 4 en Mocro Maffia: Tatta

Nieuws :

Het zonnetje begint weer aan de lucht te verschijnen en dat betekent dat langzaam de korte broeken weer uit de kast getrokken kunnen worden: het is april, en die maand doet wat hij wil. Hetzelfde geldt voor de films en series in deze maand, want die zijn ook erg gevarieerd. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Kijktips van Gids.tv

Krigsseileren [War Sailor] (2 april)

Netflix (film)

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, zijn Alfred, een pasgetrouwde vader van drie kinderen uit de arbeidersklasse in Bergen, en zijn jeugdvriend aan het werk op een koopvaardijschip in het midden van de Atlantische Oceaan. Plotseling bevinden ze zich in de frontlinie, vechtend in burgerkleding, zonder wapens, omdat hun schip het doelwit is van Duitse onderzeeërs. Bekijk hier waar je vanaf 2 april Krigsseileren kunt streamen.

Kees vliegt uit (2 april)

Videoland (docu, film)

Kees Momma en zijn ouders in 'Kees vliegt uit'. Bron: Videoland
De autistische Kees Momma - inmiddels 57 jaar - woont al zijn hele leven in de voor hem perfecte omgeving van zijn ouderlijk huis. Maar ook zijn ouders, die hij zo hard nodig heeft, worden een dagje ouder en hebben niet het eeuwige leven. Lees hier waar je vanaf 2 april Kees vliegt uit kunt kijken.

The Good Mothers (5 april)

Disney+ (bingen)

Bron: Netflix
De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van drie moedige vrouwen die opgroeiden binnen de ‘Ndrangheta-maffia en die besluiten samen te werken met aanklager Anna Colace, die nog maar net in Calabrië is aangekomen. Drie vrouwen die vechten voor hun leven en de toekomst van hun kinderen, in een poging het criminele Imperium te verzwakken. Bekijk hier waar je vanaf 5 april The Good Mothers kunt streamen.

Kwestie van Geduld (6 april)

Netflix (film)

Bron: Dutch FilmWorks
Oerhollandse romcom met Barbara Sloesen en Manuel Broekman. Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Gulpen en maakt momenteel furore met haar gerechten in het bruisende Amsterdam. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden. In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Lees hier waar je de film Kwestie van Geduld kunt kijken.

BEEF (6 april)

Netflix (bingen

Steven Yeun en Ali Wong in 'BEEF'. Bron: Netflix
De serie volgt de nasleep van een verkeersincident tussen twee vreemden. Danny Cho, een mislukte aannemer met een slecht humeur, gaat de strijd aan met Amy Lau. Zij is een zelfgemaakte ondernemer met een pittoresk leven. De toenemende inzet van hun vete ontrafelt hun levens en relaties en haalt het slechtste in hen naar boven. Bekijk hier waar je vanaf 6 april BEEF kunt streamen.

Empire of Light (6 april)

Bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
De verwachtingen zijn hoog als regisseur Sam Mendes (1917) met een nieuwe productie komt met Olivia Colman in de hoofdrol. Naast een ode aan cinema brengt Empire of the Light ook thema's als liefde, schizofrenie en eenzaamheid aan het licht. Lees hier waar je de film Empire of Light kunt kijken.

Super Mario Bros: The Movie (6 april)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Animatiestudio Illumination en gamemaker Nintendo brengen een nieuwe productie uit gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. Met de stemmen van onder ander Chris Pratt als Mario, Anya Taylor-Joy als Princess Peach, Charlie Day als Luigi en Jack Black als Bowser. Lees hier waar je Super Mario Bros: The Movie kunt kijken.

Beautiful Disaster (6 april)

Bioscoop

Bron: The Searchers
De makers van Cruel Intentions en After We Collided komen met deze nieuwe romantische film met After-acteur Dylan Sprouse en nieuwkomer Virginia Gardner in de hoofdrol. Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten, maar "mister onenightstand" Travis gooit roet in het eten. Lees hier waar je de film Beautiful Disaster kunt kijken.

Transatlantic (7 april)

Netflix (bingen)

Bron: Netflix
Een internationale groep mensen – onder wie veel artiesten en schrijven die op de most wanted lijst staan van de nazi’s – helpt meer dan 2000 vluchtelingen te ontsnappen vanuit bezet Frankrijk. Zij wonen onder meer in een villa waarin er naast gevaar, ook plaats is voor onverwachte vriendschappen en liefdesrelaties. Bekijk hier waar je vanaf 7 april Transatlantic kunt streamen.

Chupa (7 april)

Netflix (film)

Bron: Netflix
Tiener Alex vliegt van Kansas naar Mexico om voor het eerst een deel van zijn familie te ontmoeten. Maar dan vindt hij een jonge chupacabra in de schuur van zijn opa. Alex herkent het mythische wezen uit de verhalen vooral als de gevreesde, volwassen chupacabra, waarvan wordt gezegd dat hij zich voedt met het vee van de boeren. Lees hier waar je vanaf 7 april Chupa kunt kijken.

Thicker Than Water (7 april)

Netflix (bingen)

Journaliste Fara Bentayeb is eindelijk waar ze altijd al wilde zijn; Fara leest het nieuws op de Franse televisie. Maar het geluk duurt niet lang omdat zij en haar zussen -in een poging hun criminele broer uit de wind te houden - betrokken raken bij zijn vuile zaakjes. En zo heeft ineens een drugshandelaar het op ze voorzien. Bekijk hier waar je vanaf 7 april Thicker Than Water kunt streamen.

Tiny Beautiful Things (7 april)

Disney+ (bingen)

Katryn Hahn in 'Tiny Beautiful Things'. Bron: Disney Plus
De schrijfster Clare Pierce ziet haar carrière in het slop geraken, terwijl haar huwelijk langzaam instort en ook haar relatie met haar tienerdochter verslechtert. Via een oude kennis uit het vak krijgt ze de kans om diens column over te nemen waarin ze mensen van advies mag voorzien, en waarmee ze - met een gezonde dosis humor - uiteindelijk ook haar eigen psychische wonden kan genezen. Bekijk hier waar je vanaf 7 april Tiny Beautiful Things kunt streamen.

Grease: Rise of the Pink Ladies (7 april)

SkyShowtime

Bron: SkyShowtime
Voordat rock-’n-roll de muziekscene domineerde en de T-Birds de coolste groep van de school waren, waren er vier outcasts die de status quo zat zijn en op hun eigen manier lol durven te trappen. Er ontstaat morele paniek waardoor Rydell High nooit meer hetzelfde zal zijn. Bekijk hier waar je vanaf 7 april Grease: Rise of the Pink Ladies kunt streamen.

Hope Gap (7 april)

NPO Plus (film)

Annette Benning en Bill Nighy in 'Hope Gap'. Bron: DFW
Het echtpaar Edward en Grace zijn 29 jaar getrouwd. Wanneer hun zoon Jamie gedurende een weekend bij hen op bezoek gaat, bekent Edward hem dat hij van plan is de volgende dag zijn vrouw te verlaten. Het gezin verwerkt dit nieuws elk op een andere manier met emoties als shock, ongeloof en heftige woede. Lees hier waar je vanaf 7 april Hope Gap kunt kijken.

Dawson's Creek, S1-6 (10 maart)

Videoland (bingen)

De hechte tieners Dawson, Joey, Pacey en Jen ervaren de pieken en dalen van de middelbare school en de buitenwereld, gedreven door dromen, verlangens en non-stop drama. Bekijk hier waar je Dawson's Creek kunt streamen.

Alaska Daily (12 april)

Disney+ (finale)

Eileen Fitzgerald is een zeer getalenteerde onderzoeksjournalist die op werk een grote fout maakt en zich gedwongen voelt haar drukke bestaan in New York achter zich te laten. Ze verhuist naar Anchorage, Alaska, waar ze probeert haar leven weer op orde te krijgen. Tegelijkertijd gaat ze aan de slag voor een nieuwe krant en duikt ze in een aantal moordzaken die door de lokale autoriteiten lijken te zijn genegeerd. Bekijk hier waar je vanaf 12 april Alaska Daily kunt streamen.

The English (12 april)

Disney+ (bingen)

Een aristocratische Engelse, Lady Cornelia Locke, en een ex-cavalerieverkenner van Pawnee, Eli Whipp, komen samen in 1890 midden-Amerika om een gewelddadig landschap te doorkruisen dat gebouwd is op dromen en bloed. Beiden hebben een duidelijk besef van hun lot, maar geen van beiden is zich ervan bewust dat het geworteld is in een gedeeld verleden. Bekijk hier waar je vanaf 12 april The English kunt streamen.

The Woman King (13 april)

Netflix (film)

Bron: Sony Pictures Releasing
Het verhaal van de Agojie, de volledig vrouwelijke eenheid van krijgers die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey in de jaren 1800 beschermde met vaardigheden en een felheid zoals de wereld nog nooit heeft gezien. En dan generaal Nanisca terwijl ze de volgende generatie rekruten traint en klaarmaakt voor de zware strijd tegen een vijand die vastbesloten is hun manier van leven te vernietigen. Met de ijzersterke actrice Viola Davis en John Boyega in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Woman King kunt kijken.

Air (13 april)

Bioscoop

Sinds acteur, schrijver en regisseur Ben Affleck en acteur en schrijver Matt Damon samen hebben gewerkt aan de geweldige Good Will Hunting, zijn de twee een ijzersterke combinatie in Hollywood. Het verhaal gaat over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. Lees hier waar je de film Air kunt kijken.

The Pope's Exorcist (13 april)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Deze film is geïnspireerd op de authentieke documenten van pater Gabriele Amorth, hoofd exorcisme bij het Vaticaan. Dus trek het knoflook en de kruizen maar uit de kast als Gladiator-ster Russell Crowe met de duivelse scepter zwaait. Lees hier waar je de film The Pope's Exorcist kunt kijken.

Black Lotus (13 april)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
De grote droom van Rico Verhoeven gaat eindelijk uitkomen: de hoofdrol spelen in een actiefilm, waar wraak en rake klappen zeker gaan vallen. Een productie met internationale allure, want ook Frank Grillo en Roland Møller maken Amsterdam onveilig met stunts en vuurwerk. Lees hier waar je de film Black Lotus kunt kijken.

The Quiet Girl (13 april)

Bioscoop

Bron: Cinéart
Deze film is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. Deze productie vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld. Lees hier waar je de film The Quiet Girl kunt kijken.

Seven Kings Must Die (14 april)

Netflix (film)

Bron: Netflix
In de nasleep van de dood van koning Edward trekken Uhtred van Bebbanburg en zijn kameraden op groot avontuur door een gebroken koninkrijk in de hoop Engeland eindelijk te verenigen. Lees hier waar je vanaf 14 april Seven Kings Must Die kunt kijken.

The Marvelous Mrs. Maisel, S5 (14 april)

Prime Video

Rachel Brosnahan in 'The Marvelous Mrs. Maisel'. Bron: Prime Video
Na het verbranden van alle schepen en het wegvallen van de tournee, hield Midge Maisel het vierde seizoen vol en bouwde ze haar carrière en reputatie opnieuw op. De laatste momenten van het seizoen bereikten een hoogtepunt toen Midge Carnegie Hall verliet en klaar was om iedere storm te doorstaan. Na een openbaring voor het besneeuwde billboard van The Gordon Ford Show is Midge klaar om "verder te gaan" en te vechten voor haar sterrendom - gewapend met haar snelle humor en scherpe tong, en niets meer te verliezen. Bekijk hier waar je vanaf 14 april The Marvelous Mrs. Maisel kunt streamen.

Bloodlands, S2 (15 april)

NPO Plus (ook wekelijks op NPO Start)

De Noord-Ierse politieagent DCI Tom Brannick verbindt een afscheidsbrief met een beruchte 'cold case', welke een enorme persoonlijke betekenis voor hem heeft. Bekijk hier waar je vanaf 15 april Bloodlands kunt streamen.

Barry, S4 (16 april)

HBO Max | wekelijks

Bron: HBO Max
Bill Hader schittert als Barry, een depressieve huursoldaat met lage huurprijs uit het Midwesten. Eenzaam en ontevreden in zijn leven, reist hij met tegenzin naar Los Angeles om een hit uit te voeren op een aspirant-acteur. De consequenties van het verleden achtervolgen Barry in het laatste seizoen: komt dit nog wel goed? Bekijk hier waar je Barry kunt streamen.

Nope (16 april)

SkyShowtime

Bron: Universal
De film volgt enkele inwoners aan de eenzame kloof van het binnenland in Californië. Ze zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject. Ze worden vervolgens getuige van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking. Lees hier waar je vanaf 16 april Nope kunt kijken.

Mighty Morphin Power Rangers (19 april)

Netflix (film)

Bron: Netflix
Het is dertig jaar geleden sinds de kwaadaardige tovenares Rita Repulsa uit haar gevangenis wist te ontsnappen en de wijze Zordon als antwoord daarop de Power Rangers vormde. De Rangers, inmiddels volwassen, komen wederom bijeen als Rita in een nieuwe gedaante terugkeert en één van hen doodt: Trini, de oorspronkelijke gele Ranger. Lees hier waar je vanaf 19 april Mighty Morphin Power Rangers kunt kijken.

Chimp Empire (19 april)

Netflix (docu, bingen)

Een grote troep chimpansees gedijt goed in een woud in Oeganda en probeert om te gaan met complexe sociale politiek, familiedynamiek en gevaarlijke ruzies om territorium. Bekijk hier waar je vanaf 19 april Chimp Empire kunt streamen.

The Mandalorian, S3 (19 april)

Disney+ (finale)

Pedro Pascal als Din Djarin in 'The Mandalorian' seizoen 3. Bron: Disney Plus
Din Djarin (ofwel Mando of titelkarakter The Mandalorian) en Grogu (ofwel "Baby Yoda") hebben in de laatste aflevering van The Book of Boba Fett de planeet Tatooine verlaten, waarbij Mando op een zoektocht ging naar "de levende wateren" onder de planeet Mandore om zijn eer terug te winnen en weer Mandaloriaan te worden. Bekijk hier waar je The Mandalorian kunt streamen.

Superkat Maurice (19 april)

Bioscoop

Bron: In The Air
Ratten, ratten, ratten! Ze zijn overal: in broodtrommels, dansend over tafelbladen en taarten stelend onder de neus van de banketbakker. Dus wat heeft elke stad nog? Een held en rattenvanger, Superkat Maurice! Nieuwe Ierse en Britse animatie met voor de Nederlandse versie stemmen van onder andere Georgina Verbaan, Patrick Martens en Nasrdin Dchar. Lees hier waar je de film Superkat Maurice kunt kijken.

Verloren Transport (20 april)

Bioscoop

Bron: September Films
In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger. Deze Tweede Wereldoorlog-film van regisseur Saskia Diesing die losjes is gebaseerd op een waargebeurd verhaal heeft hoofdrollen voor Anna Bachmann, Hanna van Vliet en Eugenie Anselin. Lees hier waar je de film Verloren Transport kunt kijken.

Evil Dead Rise (20 april)

Bioscoop

De geluiden uit het buitenland zijn enthousiast en gaat de media hier weer vertellen dat dit de engste horrorfilm is sinds jaren. Eerst zien dan geloven, maar de trailer is er wel eentje - klik aan op eigen risico - waar je ziet dat deze horrorfilm een sensatie gaat worden. Met hoofdrollen voor Alyssa Sutherland en Lily Sullivan. Lees hier waar je de film Evil Dead Rise kunt kijken.

A Good Person (20 april)

Bioscoop

Bron: MGM
Het verhaal gaat over Allison (actrice Florence Pugh) heeft alles: een geweldige verloofde, een carrière die in de lift zit en fijne familie en vrienden. Dan slaat het noodlot genadeloos toe. Bij een fataal auto-ongeluk komt haar toekomstige schoonzus om het leven. Lees hier waar je de film A Good Person kunt kijken.

Dead Ringers (21 april)

Prime Video

Elliot en Beverly Mantle zijn tweelingen die alles delen: drugs, geliefden en een onverbloemd verlangen om alles te doen wat nodig is - inclusief het verleggen van de grenzen van de medische ethiek - in een poging om verouderde praktijken aan te vechten en de gezondheidszorg voor vrouwen op de voorgrond te plaatsen. Bekijk hier waar je vanaf 21 april Dead Ringers kunt streamen.

Intruder (21 april)

NPO Plus (ook wekelijks op NPO Start)

De serie draait om Sam en Rebecca, die wonen in een idyllisch plaatsje aan de kust. Het stel komt in de probelemen nadat er wordt ingebroken door twee tieners en Sam een van de twee in de rug steekt als deze probeert weg te komen. Nadat de tiener, die ongewapend blijkt te zijn, overlijdt besluit het stel om het plaats delict te manipuleren zodat het lijkt op zelfverdediging. Bekijk hier waar je vanaf 21 april Intruder kunt streamen.

Secrets of the Elephants (22 april)

Disney+ (bingen)

Olifanten zijn krachtig, liefdevol en wijs, maar we beginnen eigenlijk heden ten dage pas hun diepste geheimen te ontrafelen. James Cameron reist de wereld rond - van de savannes van Afrika tot de stedelijke landschappen van Azië - om het strategisch denken, de complexe emoties en de verfijnde taal van olifanten te leren en te ontdekken. Bekijk hier waar je vanaf 22 april Secrets of the Elephants kunt streamen.

Perry Mason, S2 (24 april)

HBO Max | finale

Terwijl de rest van het land herstelt van de Grote Depressie, bloeit LA. Olie, Olympische Spelen en evangelische ambities. Maar ook een ontvoering van een kind dat vreselijk is misgelopen. Wanneer de zaak van het decennium op het bureau van Perry Mason valt begint hij aan een meedogenloze zoektocht naar de waarheid. Bekijk hier waar je Perry Mason kunt streamen.

Somebody Somewhere, S2 (24 april)

HBO Max | wekelijks

Sam is een echte Kansaan aan de oppervlakte, maar daaronder worstelt ze om in de vorm van haar geboortestad te passen. Terwijl ze worstelt met verlies en acceptatie, is zingen Sams reddende engel en leidt het haar op een reis om zichzelf te ontdekken. Bekijk hier waar je vanaf 24 april Somebody Somewhere kunt streamen.

Sweet Tooth, S2 (27 april)

Netflix (bingen)

Bron: Netflix
De serie draait om een hybride hertjongetje genaamd Gus. Hij raakt geheel onverwacht bevriend met een loner die Jepperd heet. Gus is in seizoen twee met een hoop andere hybriden gevangen genomen door generaal Abbot van The Last Men. Zij hopen een geneesmiddel te vinden tegen het virus. Bekijk hier waar je Sweet Tooth kunt streamen.

Fijn Weekend (27 april)

Netflix (film)

Acteur Kay Greidanus, Sarah Chronis en Aus Greidanus sr. in de film 'Fijn Weekend'
In deze film komt een stel vrienden bijeen om een overleden kameraad te eren. Maar als de weduwe haar nieuwe partner ook meeneemt naar de herdenking, leidt dit tot spanningen die de onderlinge relaties op scherp zetten. Lees hier waar je Fijn Weekend kunt kijken.

Firefly Lane, S2 (27 april)

Netflix (finale)

Bron: Netflix
De serie draait om de langdurige vriendschap tussen Tully en Kate. moet Kate zorgen voor een door zijn ervaringen in Irak getraumatiseerde Johnny. Tully moet nu ze haar tv-show heeft verlaten helemaal opnieuw beginnen en besluit - tot ongenoegen van haar moeder - een documentaire te maken over haar vader. Bekijk hier waar je Firefly Lane kunt streamen.

Love and Death (27 april)

HBO Max | wekelijks

Love
Dit meeslepende drama vertelt het waargebeurde verhaal van Candy en Pat Montgomery en Betty en Allan Gore, twee kerkgaande koppels die genieten van hun leven in een klein dorpje in Texas. Het lijkt een bijna perfect leventje, totdat een buitenechtelijke affaire ertoe leidt dat iemand een bijl oppakt. Bekijk hier waar je vanaf 27 april Love and Death kunt streamen.

Zomer in Frankrijk (27 april)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
De verhoudingen tussen twee gezinnen worden behoorlijk op zijn kop gezet tijdens een zinderende zomer in Frankrijk. Nieuwe Nederlandse komedie waar het zonnetje (meestal) schijnt. Met onder andere Jan Kooijman, Fockeline Ouwerkerk, Jasmine Sendar en Tjebbo Gerritsma in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film Zomer in Frankrijk kunt kijken.

Spoiler Alert (27 april)

Bioscoop

Het verhaal van de relatie tussen Michael Ausiello en Kit Cowan, die een tragische wending neemt wanneer bij Cowan terminale kanker wordt vastgesteld. Een veelbelovende komedie- en dramafilm met The Big Bang Theory-acteur Jim Parsons en Fleabag-ster Ben Aldridge in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Spoiler Alert kunt kijken.

Mocro Maffia: Tatta (28 april)

Videoland (film)

Robert de Hoog als Tatta in 'Mocro Maffia: Tatta'. Bron: Videoland
Na de ontvoering van Samira, de zus van Paus, in seizoen vier van 'Mocro Maffia', is ook Tatta spoorloos. Hij bereidt een wraakactie voor tegen zijn voormalige bondgenoot Paus. Om dit plan te laten slagen, heeft hij de hulp nodig van zijn oudere broer Otto. Die zit echter vast in de Hongaarse gevangenis. Tatta weet hem vrij te krijgen, maar dan worden de twee steeds verder weg van Tatta's beoogde doel gebracht. Lees hier waar je vanaf 28 april Mocro Maffia: Tatta kunt kijken.

Peter Pan & Wendy (28 april)

Disney+ (film)

Still uit 'Peter Pan & Wendy'. Bron: Disney Plus
Wendy van Dalen, een jong meisje dat niet naar kostschool wil, ontmoet Peter Pan, een jongen die niet volwassen wil worden. Samen met haar broers, het elfje TinkerBell en Peter reist Wendy naar het magische Nooitgedachtland. Daar ontmoet ze de beruchte piratenleider Kapitein Haak, en begint een spannend avontuur dat haar leven voor altijd zal veranderen. Lees hier waar je vanaf 28 april Peter Pan & Wendy kunt kijken.

Citadel (28 april)

Prime Video

Bron: Prime Video
Acht jaar geleden viel Citadel. Het onafhankelijke wereldwijde spionageagentschap - belast met het handhaven van de veiligheid van alle mensen - werd verwoest door agenten van Manticore, een machtig syndicaat dat de wereld manipuleert in de schaduw. Bij de val van Citadel werd het geheugen van elite-agenten Mason Kane en Nadia Sinh gewist toen ze ternauwernood ontsnapten aan de dood. Bekijk hier waar je vanaf 28 april Citadel kunt streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's