Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in mei 2023

Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in mei 2023
Met onder meer Fubar en Queen Charlotte

Film :

De maand mei staat over het algemeen in het teken van lekker weer en dat betekent dat ook de eerste zomerblockbusters om het hoekje komen kijken. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in mei 2023.

Kijktips van Gids.tv

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (4 mei)

Netflix (serie, bingen)

Golda Rosheuvel in 'Queen Charlotte'. Bron: Netflix
Door de ogen van de machtige Queen Charlotte volgen we in deze Bridgerton prequel haar huwelijk als jonge koningin met koning George. Een huwelijk dat niet alleen een groot liefdesverhaal is, maar ook zorgt voor verschuivingen binnen de gemeenschap. Het is het begin van de huidige sociale elite. Bekijk hier waar je vanaf 4 mei Queen Charlotte: A Bridgerton Story kunt streamen.

Mi Vida (6 mei)

Netflix (film)

Loes Luca in 'Mi Vida'. Bron: Paradiso Entertainment
De Schiedamse kapster Lou heeft haar hele leven lang voor anderen gezorgd. Tijdens een taalcursus in Andalusië wordt ze voor het eerst sinds lange tijd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens geconfronteerd. Haar lerares Spaans moedigt haar aan een nieuw leven in het zonnige Spanje te beginnen. Bekijk hier waar je Mi Vida kunt streamen.

Another Round (6 mei)

Netflix (film)

Acteur Mads Mikkelsen, Magnus Millang, Thomas Bo Larsen en Lars Ranthe in de film 'Druk'
Leraar Martin en zijn drie middelbare schoolcollega’s beginnen aan een apart experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. In navolging van een theorie die veronderstelt dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Lees hier waar je Another Round kunt kijken.

The Mother (12 mei)

Netflix (film)

Jennifer Lopez in 'The Mother'. Bron: Netflix
Terwijl ze op de vlucht is voor gevaarlijke aanvallers, komt een huurmoordenaar tevoorschijn om haar dochter te beschermen die ze eerder in haar leven heeft verlaten. Lees hier waar je vanaf 12 mei The Mother kunt kijken.

Black Knight (12 mei)

Netflix (serie, bingen)

Bron: Netflix
In een sombere toekomst die is verwoest door luchtvervuiling, hangt het voortbestaan van de mensheid af van de Black Knights, een groep wel heel bijzondere bezorgers. Bekijk hier waar je vanaf 12 mei Black Knight kunt streamen.

Muted [El Silencio] (17 mei)

Netflix (serie, bingen)

Bron: Netflix
Sergio Ciscar zwijgt sinds hij zijn ouders heeft vermoord. Zes jaar later wordt hij vrijgelaten uit de gevangenis om deel te nemen aan een bewakingsprogramma onder leiding van een psychiater die zal proberen erachter te komen wat hij achter zijn stilzwijgen verbergt. Lees hier waar je vanaf 1 mei Muted kunt kijken.

XO, Kitty (18 mei)

Netflix (serie, bingen)

Spin-off in To All the Boys franchise. Tiener koppelaarster Kitty Song Covey denkt dat ze alles weet wat er te weten valt over liefde. Maar wanneer ze naar de andere kant van de wereld verhuist om zich te herenigen met haar langeafstandsvriendje, zal ze al snel beseffen dat relaties een stuk gecompliceerder zijn als je eigen hart op het spel staat. Bekijk hier waar je vanaf 18 mei XO, Kitty kunt streamen.

Fubar (25 mei)

Netflix (serie, bingen)

Arnold Schwartzenegger in 'Fubar'. Bron: Netflix
In Fubar, de eerste serie met Arnold Schwarzenegger, ontdekken vader en dochter dat hun hele relatie op een leugen is gebaseerd en dat ze allebei CIA-agenten zijn. Terwijl de twee hun krachten bundelen, draait de grappige actieserie om gezinsdynamiek en spionnen. Bekijk hier waar je vanaf 25 mei Fubar kunt streamen.

Blood & Gold (26 mei)

Netflix (film)

Bron: Netflix
De deserteur Heinrich is op weg naar zijn dochter als hij wordt tegengehouden door een SS-troep. Terwijl hij aan een boom hangt, wordt hij op de laatste seconde gered door de moedige boerin Elsa. De twee worden verenigd door hun gemeenschappelijke vijand en hun strijd voor gerechtigheid en hun families. De spannende en bloedige zoektocht naar een Joodse goudschat begint en brengt bittere geheimen aan het licht. Lees hier waar je vanaf 26 mei Blood & Gold kunt kijken.

Verder op Netflix

 • The Tailor (2 mei, serie, bingen) Een beroemde kleermaker begint aan een trouwjurk voor de verloofde van zijn beste vriend. Maar alle drie hebben ze duistere geheimen die al gauw hun levens op zijn kop zetten. Kijk ook de trailer.
 • __Sanctuary (4 mei, serie, bingen)__Koreaanse serie over een wanhopige lastige jongen die sumoworstelaar wordt. Hij fascineert de fans met zijn eigenwijze instelling, maar brengt verwarring in de traditionele sport. Kijk ook de trailer.
 • The Flash, S9 (5 mei, serie, finale) Laatste aflevering van de serie The Flash, die aan zijn laatste seizoen bezig is. Wanneer een ramp met een deeltjesversneller een vernietigende storm veroorzaakt wordt forensisch onderzoeker Barry Allen geraakt door bliksem en belandt in een coma. Maanden later ontwaakt hij met een nieuw verkregen kracht, supersnelheid. Dankzij deze kracht verandert hij in de supersnelle beschermengel van Central City. Kijk ook de trailer.
 • De Beentjes van Sint-Hildegard (6 mei, film) Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan deze situatie, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Lees ook de recensie.
 • My Sweet Monster [Buka. Moyo lyubimoe chudishche] (10 mei, film) Een koning kan maar niet geloven dat zijn geliefde dochter, prinses Barbara, jongvolwassen is. Hij probeert de prinses nog steeds te beschermen, maar de 16-jaar oude Barbara krijgt een woedeaanval tijdens een verjaardagsfeest. Terwijl iedereen afgeleid is, wordt de troon gegrepen door de sneaky postbode Weasel. Kijk ook de trailer.
 • African Queens: Cleopatra (10 mei, serie, bingen) Het tweede seizoen van deze documentaireserie draait om een van de meest bekende 'koninginnen' ooit, Cleopatra. Het leven van de Farao is bij vele bekend. Haar knappe uiterlijk en spannende liefdesverhalen verhullen het ware verhaal van haar leven, dat gaat over durf en intelligentie. Kijk ook de trailer.
 • Dance Brothers (10 mei, serie, bingen) Finse serie over twee broers die beroemde dansers willen worden en hun eigen club openen. Maar hun artistieke toewijding botst al snel met de zakelijke kant en hun band komt in gevaar. Kijk ook de trailer.
 • Ultraman, S3 (11 mei, bingen) Shinjiro Hayata heeft moeite met het in toon houden van zijn krachten en dat hij wordt gezien als een bedreiging van de mensheid. Maar dat is niet alles voor Hayata, want naast zijn eigen problemen zal hij ook nog een aantal nieuwe vijanden tegen het lijf lopen. Kijk ook de trailer.
 • Queer Eye, S7 (12 mei, bingen) De Fab Five helpt ook dit seizoen weer zeven personen die op zoek zijn naar een verandering in hun leven. Door de Fab Five zullen ze geholpen worden in hun zoektocht naar een eigen kledingstijl, een echte thuis, een gezonde huid, een gebalanceerd eetpatroon en een gezonde geest. Lees alles over Queer Eye.
 • Mulligan (12 mei, serie, bingen) In deze satirische comedy wordt de aarde grotendeels verwoest door aliens. Kunnen een paar overlevenden Amerika opnieuw opbouwen en een betere toekomst creëren? Kijk ook de trailer.
 • Divorce Attorney Shin (13 mei, serie, finale) Een pianist die advocaat is geworden, probeert in de complexe wereld van echtscheidingen zijn cliënten met alle mogelijke middelen gelijk te stellen. Kijk ook de trailer.
 • Anna Nicole Smith: You Don't Know Me (16 mei, documentaire, film) Een onthullende documentaire met nooit eerder vertoonde beelden van het iconische Playboy- en Guess jeansmodel, dat in de jaren 90 een spoor naliet voor haar tragische dood op 39-jarige leeftijd. Kijk ook de trailer.
 • McGregor Forever (17 mei, documentaireserie, bingen) Terwijl UFC-kampioen Conor McGregor aan het belangrijkste punt van zijn carrière begint, brengt McGregor Forever zijn epische reis terug naar de top van de UFC-ladder in kaart. Deze documentairereeks is een toegankelijke kijk op deze controversiële superster, samen met de diepere geschiedenis van wat hem tot dit punt heeft gebracht. Kijk ook de trailer.
 • Fanfik (17 mei, film) Poolse film over twee middelbare scholieren die een intense band vormen en proberen hun ware zelf te ontdekken en uit te drukken. Kijk ook de trailer
 • Selling Sunset, S6 (19 mei, realityserie, bingen) Chrishell Stause en de Oppenheim broers zijn terug in seizoen zes van Selling Sunset. Ook dit seizoen zit weer vol drama, ook al is hoofd dramaqueen, Christine Quinn, er dit seizoen niet bij. Luxe woningen worden weer volop verkocht door deze 'perfect' uitziende cast. Kijk ook de trailer.

Actuele video's

Meer actuele video's