Recensie: De Beentjes van Sint Hildegard is bijzondere Nijenhuis-film zonder halfnaakte mannen

Recensie: De Beentjes van Sint Hildegard is bijzondere Nijenhuis-film zonder halfnaakte mannen
Herman Finkers geeft zich wel bloot

Film :

Vanaf donderdag 13 februari draait de nieuwe film De Beentjes van Sint Hildegard in de Nederlandse bioscopen. Het debuut van cabaretier en theatermaker Herman Finkers kan niet comfortabeler zijn voor hem: een compleet Twentse film. Lees hier de filmrecensie van De Beentjes van Sint Hildegard

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Benauwd
Jan (Herman Finkers) is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan deze situatie, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Het is regisseur Johan Nijenhuis gelukt om een film te maken die niveau heeft zonder halfnaakte mannen of vrouwen met zichtbare decollotees te gebruiken. Zelfs de humor, die je toch wel verwacht met een hoofdpersoon als Herman Finkers, is redelijk ondergesneeuwd. Een bewuste keuze van Finkers en Nijenhuis, zo lijkt het. Het scenario is uitstekend en een ware vertaling van een bijzondere man met een bijzondere ziekte. De camerabeelden en editing had best wel een wat rauwer randje mogen hebben, het is geen Verliefd op- of Onze Jongens-film. Daarom blijven we hangen bij 3,5 ster.

Cast
Naast Herman Finkers en Johanna ter Steege (Achtste Groeps Huilen Niet) spelen ook Ferdi Stofmeel (Rokjesdag), Leonie ter Braak en Daphne Bunskoek (Celblok H) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Johan Nijenhuis (Onze Jongens in Miami).

De Beentjes van Sint Hildegard is vanaf 13 februari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Komedie, Drama. Tijdsduur: 103 minuten. IMDb-score: 7,9.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV