Recensie: Beau is Afraid is bizarre psychologische trip van meesterregisseur Ari Aster

Recensie: Beau is Afraid is bizarre psychologische trip van meesterregisseur Ari Aster
Één grote angststoornis met Joaquin Phoenix

Film :

Vanaf 11 mei is de film Beau is Afraid te zien in de bioscopen. De combinatie Ari Aster (Midsommar, Hereditary) en topacteur Joaquin Phoenix (Her) is goud in een drie uur durende extreem bizarre reis waarin de angsten van een mens de hoofdrol spelen. Lees hier de filmrecensie van Beau is Afraid.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

From his darkest fears comes the greatest adventure
Het verhaal gaat over Beau. Een angstige man die erachter komt dat zijn moeder onder mysterieuze omstandigheden is overleden en doet bij thuiskomst een alarmerende ontdekking over zijn verleden. Tijdens zijn bijzondere reis komt hij verschillende gekke bovennatuurlijke bedreigingen tegen.

Actrice Amy Ryan (Grace) in de film 'Beau is Afraid'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 7,2

Je kunt regisseur Ari Aster een filmbeleving als Beau is Afraid wel toevertrouwen: je gaat in deze film dingen zien en meemaken die je nog nooit gezien en meegemaakt hebt. De film begint ijzersterk en heeft met Joaquin Phoenix een hoofdpersoon in huis waarbij de rol die op zijn lijf geschreven is. Erg vreemde en bedreigende personages komen voorbij in verbluffende camerabeelden en special effects. Een psychologische hersenkraker die helaas aan het einde van de rit toch uit de bocht vliegt. Daardoor scoort de film - die zeker niet door iedereen gewaardeerd zal gaan worden - wat ons betreft iets minder als de twee onvergetelijke films Midsommar en Hereditary, die ook van Aster's hand komen. Ook is de speelduur van bijna drie uur echt wel een lange zit. Fans van Aster mogen dit natuurlijk niet missen. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Joaquin Phoenix (Her) en Patti LuPone (American Horror Story) zijn ook Amy Ryan (Birdman) en Nathan Lane (The Birdcage) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ari Aster (Midsommar).

Vanaf 11 mei 2023 is de film Beau is Afraid te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama, horror. Tijdsduur: 179 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's