Serierecensie: Citadel brengt peperdure spionagethriller met hoog James Bond gehalte

Serierecensie: Citadel brengt peperdure spionagethriller met hoog James Bond gehalte
Met Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci en Lesley Manville

Film :

Vanaf 28 april is de serie Citadel te zien op Prime Video. Game of Thrones-acteur Richard Madden, die ooit werd genoemd als een potentiële vertolker van James Bond, schittert in deze spionagethriller in soortgelijke rol waarbij de kogels je regelmatig om de oren vliegen. Lees hier de eerste indruk recensie van Citadel.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mason Kane en Nadia Sinh
Het wereldwijde spionageagentschap Citadel is gevallen en het geheugen van zijn agenten is gewist. Nu rijst het machtige syndicaat Manticore op in de leegte. Kunnen de Citadel-agenten hun verleden herinneren en de grote kracht opbrengen om terug te vechten?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ n.n.b.

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste drie afleveringen van Citadel

Aan actie geen gebrek in deze achtbaanrit van zes afleveringen. Showrunner David Weil (Solos) en producenten Anthony Russo en Joe Russo pakken uit met een rijk spionagedrama, die de hele wereld over gaat. Er wordt flink gas gegeven met vlijmscherpe vechtscènes, grote explosies en kogelregens waar je u tegen zegt. Ook de cast is in orde met onder andere een vermakelijke schurkenrol van Lesley Manville en tegenspeler Stanley Tucci. Citadel is puur popcornvermaak in de positieve zin van het woord: het naar verluid tweehonderd miljoen dollar kostende project is voor liefhebbers van actie- en spionageverhalen een must see. Toch is het allemaal niet nieuw, en dat zie je terug. Drie sterren.

Cast
Naast Richard Madden (Game of Thrones) en Priyanka Chopra Jonas (The White Tiger) zijn ook Stanley Tucci (Spotlight), Lesley Manville (Mrs. Harris Goes to Paris), Roland Møller (The Commuter) en Ashleigh Cummings (The Goldfinch) te zien in deze serie. Deze productie is onder andere gemaakt door Anthony Russo en Joe Russo (Avengers: Endgame).

Acteur Stanley Tucci (Bernard Orlick) in de serie 'Citadel'

Vanaf vrijdag 28 april 2023 is de eerste aflevering van de serie Citadel te zien op Prime Video. Genre: drama, actie. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 40 minuten. Iedere vrijdag volgt een nieuwe aflevering, tot de seizoensfinale op 26 mei.

Actuele video's

Meer actuele video's