Kroning Koning Charles III live op tv en online, hoe volg je het Koninklijk feest?

Kroning Koning Charles III live op tv en online, hoe volg je het Koninklijk feest?
Alles live te volgen op NPO 1

Kijktip :

Op zaterdag 6 mei wordt koning Charles III officieel gekroond tot koning van Engeland. Dat koninklijke spektakel kun je de hele dag volgen op de Nederlandse tv, te beginnen met de kroning zelf. Gids.tv heeft het complete overzicht.

Kroning
Vanaf 10.00 uur is NPO 1 er bij om alles op de voet te volgen. Het studioprogramma in Hilversum wordt gepresenteerd door Jeroen Overbeek, met oud-VK-correspondent Tim de Wit en vorstenhuisdeskundige Justine Marcella als duiders. In Londen staat correspondent Fleur Launspach en Albert Bos staat bij Windsor Castle.

De uitzending van de NOS is van 10.00 uur tot ongeveer 15.30 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en een livestream via Gids.tv.

Programma
Het programma begint in Buckingham Palace, waar Charles en 'queen consort' Camilla per koets vertrekken naar Westminster Abbey, waar Charles als koning bevestigd wordt volgens tradities die al uit de 10e eeuw komen. Na afloop gaan de koning en koningin weer per koets naar Buckingham Palace, waar een balkonscène volgt.

Blauw Bloed docu
Om de kroning te vieren, zendt Blauw Bloed op de vroege zaterdagavond de documentaire Charles R: The Making of a Monarch uit. De docu vertelt op bijzondere wijze het verhaal waarin je de stappen van Charles richting het Koningschap volgt op een manier waarop dit nog nooit is laten zien.

De documentaire Charles R: The Monarch in the Making is op zaterdagavond om 19.05 uur te zien op NPO 1 en daarna ook terug te kijken via Gids.tv.

De kroning van Koning Charles III is zaterdag de hele dag te volgen op NPO 1, NOS.nl en een livestream via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's