Recensie: To Catch a Killer is Amerikaanse misdaadthriller met lichte The Silence of the Lambs-vibes

Recensie: To Catch a Killer is Amerikaanse misdaadthriller met lichte The Silence of the Lambs-vibes
Met Shailene Woodley, Jovan Adepo en Ben Mendelsohn

Film :

Vanaf 15 juni is de film To Catch a Killer te zien in de bioscoop. Als je de veelzijdige actrice Shailene Woodley (The Fault in Our Stars) wel kan waarderen, mag je deze actiethriller die je de rillingen op je lijf bezorgen niet missen. Lees hier de filmrecensie van To Catch a Killer.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Eleanor Falco
Het verhaal speelt zich af tijdens Oudjaarsavond in Baltimore. Een getalenteerde maar onrustige politieagent Eleanor genaamd wordt gerekruteerd door de hoofdonderzoeker van de FBI Geoffrey Lammark om te helpen bij het profileren en opsporen van een krankzinnige sluipschutter die de stad terroriseert.

Acteur Ben Mendelsohn (Geoffrey Lammark) in de film 'To Catch a Killer'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 6,9

Het angstaanjagende gegeven dat een gestoord persoon willekeurig mensen doodschiet is de start van deze thriller met een degelijke cast in de hoofdrol. To Catch a Killer begint sterk. Naast een zenuwslopende zoektocht naar de dader staan er ook gruwelijke blunders centraal staan waar de hoofdpersonen de schuld van krijgen. Een typische Amerikaanse misdaadthriller die we wel al vaker hebben gezien, maar de film blijft wel boeien. Helaas neemt deze productie van regisseur Damián Szifron zich ook vaak iets te serieus: de misplaatste vioolmuziek, vooral in de finale, en een zeer zware toon. Drie sterren.

Cast
Naast Shailene Woodley (Adrift) en Jovan Adepo (Babylon) zijn ook Ben Mendelsohn (Ready Player One) en Ralph Ineson (The Creator) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Damián Szifron (Wild Tales).

Vanaf 15 juni 2023 is de film To Catch a Killer te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: misdaad, drama, actie, mysterie. Tijdsduur: 119 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's