Recensie: The Flash is actie en einde van de wereld op lichtsnelheid

Recensie: The Flash is actie en einde van de wereld op lichtsnelheid
Terugkeer van veel fanfavorieten

Film :

Vanaf woensdag 14 juni draait de nieuwe film The Flash in de Nederlandse bioscopen. De film heeft te maken met flink wat emotionele 'backlash', voornamelijk rond de rol en het persoonlijke leven van Ezra Miller. Kunnen we de artiest los zien van zijn kunst? Lees hier de filmrecensie van The Flash.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Race van zijn leven
Wanneer zijn poging om zijn familie te redden onbedoeld de toekomst verandert, komt Barry Allen vast te zitten in een realiteit waarin generaal Zod is teruggekeerd en er geen superhelden zijn waartoe hij zich kan wenden. Om de wereld waarin hij zich bevindt te redden en terug te keren naar de toekomst die hij kent, is Barry's enige hoop een race voor zijn leven.

Ezra Miller in 'The Flash'. Bron: Warner Bros.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 72% | IMDb ★ 7,5

De verwachtingen zijn hoog voor de nieuwe film van Andy Muschietti, Warner en DC: niemand minder dan Tom Cruise himself liet weten deze film 'een van de beste superheldenavonturen in jaren' te vinden. Alleen al met films als Guardians of the Galaxy Vol. 3 en Across the Spider-Verse dit kalenderjaar kunnen we dat gerust een fikse uitspraak noemen. Ondanks alle kritiek op Ezra Miller, die vooral in zijn persoonlijke leven nogal wat blundertjes heeft gemaakt, zet hij in The Flash een goede 'dubbelrol' neer. Alle elementen die over zijn karakter en de mensen om hem heen gaan zitten prettig in elkaar. Op de goede momenten is The Flash een topper, maar slechtere momenten zijn er zeker ook. De finale van de film is groots en meeslepend, maar heeft ook weer een 'end of the world' vibe die niet past bij de goede elementen van de film. Het einde had dan wat ons betreft ook wel een stukje beter gekund, op de geniale laatste scène - die de fans van de karakters van DC op de banken gaat laten staan - na, om over de cgi en de special effects nog maar niet te spreken. De allerlaatste keer de karakters uit het DCEU, laat James Gunn alle kanonnen maar opentrekken in zijn nieuwe DCU. 3,5 ster.

Cast
Naast Ezra Miller (Fantastic Beasts and Where to Find Them) spelen ook Sasha Calle (The Young and the Restless), Michael Keaton (Spider-Man: Homecoming) en Ron Livingston (Tully) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Andy Muschietti (IT).

Vanaf 14 juni 2023 is The Flash te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, superhelden. Tijdsduur: 144 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's