Elfstedentriatlon Maarten van der Weijden start zondag: zo kun je barre tocht volgen

Elfstedentriatlon Maarten van der Weijden start zondag: zo kun je barre tocht volgen
Hoeveel geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek?

Kijktip :

Maarten van der Weijden gaat weer een nieuwe loodzware uitdaging aan om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Hij doet deze keer de Elfstedentriatlon. Vanaf zaterdag 17 juni kun je onder meer kijken naar Maarten van der Weijden: Elfstedentriatlon om op de hoogte te blijven van hoe het met hem en het hele project gaat.

De Elfstedentriatlon duurt volgens de planning van 18 tot en met 24 juni 2023. Volg alles rond de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden via Gids.tv.

Zwemkampioen gaat ook wandelen en fietsen
In 2019 wist de Olympisch kampioen de Elfstedentocht al eens zwemmend af te leggen. Deze keer doet hij dit niet alleen zwemmend, maar ook fietsend en lopend. Met zo min mogelijk rust tussendoor legt hij 600 kilometer af. Van der Weijden nodigt mensen uit om een stuk van de route met hem mee te zwemmen (de eerste vier dagen), te fietsen (de vijfde dag) en te wandelen (van de vijfde tot en met de zevende dag).

Verslag van barre tocht Van der Weijden
Wil je de barre tocht van Maarten van der Weijden volgen? In Maarten van der Weijden: Elfstedentriatlon wordt elke dag verslag gedaan van Maarten’s vorderingen en de sfeer langs de route. Herman van der Zandt presenteert het programma en praat met gasten die een band hebben met Friesland of die vanuit verschillende invalshoeken iets kunnen vertellen over het thema kanker. Joris Linssen maakt portretten van mensen die meedoen en spreekt mensen in het publiek. Eline de Zeeuw wordt elke dag langs de route vergezeld door een influencer die een deel van de route adopteert en deelt op zijn of haar social media-account.

Volg Elfstedentriatlon online
Van 18 tot en met 24 juni kun je op het YouTube-kanaal van NPO 3 ook dagelijks een aflevering bekijken waarin zeven bekende Nederlanders in een grote estafette meedoen aan de Elfstedentriatlon. Ze nemen allemaal een deel van de route voor hun rekening door mee te zwemmen, fietsen of wandelen. Ook komen jonge mensen die langs de kant staan aan het woord, die zelf getroffen zijn door kanker of er op een andere manier mee te maken hebben. Verder is er een update van de triatlontocht te zien en komen ludieke acties voor het goede doel voorbij. De presentatie is in handen van Danny Simons. Daarnaast kunnen geïnteresseerden de Elfstedentriatlon live volgen via de livestream van de NOS met een zelf te bedienen 360-gradencamera. Houd Gids.tv in de gaten voor updates en mooie beelden van de tocht.

Maarten van der Weijden: Elfstedentriatlon is vanaf zaterdag 17 juni om 19.10 uur (vervolgens rond 19.00 uur) dagelijks te zien op NPO 1. Je kunt alle uitzendingen van Maarten van der Weijden: Elfstedentriatlon terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's