Recensie: docu Take Care of Maya over familie Kowalski is tragische nachtmerrie met groot onrecht

Recensie: docu Take Care of Maya over familie Kowalski is tragische nachtmerrie met groot onrecht
Loodzware docu staat nu op Netflix

Film :

Vanaf 19 juni is de documentaire Take Care of Maya te zien op Netflix. Een zeer schrijnend en tragisch verhaal over de toen 10-jarige Maya Kowalski en haar ouders, die nadat Maya ziek wordt beschuldigd worden kindermishandeling. Je vraagt je de hele tijd af: Kan dit alleen in Amerika? Lees hier de filmrecensie van Take Care of Maya.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

CRPS
Het verhaal speelt zich af in het jaar 2016. Terwijl een medisch team de zeldzame ziekte (CRPS: complexe regionaal pijnsyndroom) van de 10-jarige Maya Kowalski probeert te begrijpen, beginnen ze haar ouders te ondervragen. Plotseling zit Maya in hechtenis in het ziekenhuis - ondanks een familie die wanhopig is om hun dochter thuis te brengen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 8,8

De best bekeken streamingdienst van Nederland heeft sinds vandaag weer een uitstekende en belangrijke documentaire in huis. Met chirurgische precisie toont documentairemaker Henry Roosevelt (niet de president) hoe een tienjarig meisje dat ernstig ziek wordt verstrikt raakt in een gemankeerd en verknipt zorgstelsel. De documentaire heeft een geweldige twist die je niet in je koude kleren gaat zitten: je wil weten hoe dit gaat aflopen. Waarschuwing: een buitengewone zwaar verhaal, maar ook ijzersterke documentaire die de wereld van zwaar onrecht laat zien, waar honderden gezinnen in de Verenigde Staten helaas mee te maken krijgen. Vier sterren.

Cast
Naast Maya Kowalski en Kyle Kowalski zijn ook Jack Kowalski en zijn vrouw Beata te zien in deze documentaire. Deze productie is geregisseerd door Henry Roosevelt (Tough Guys).

Vanaf 19 juni 2023 is de film Take Care of Maya te zien op Netflix. Genre: documentaire. Tijdsduur: 103 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's