NK wielrennen (mannen en vrouwen) live op tv en online (inclusief tijdschema)

NK wielrennen (mannen en vrouwen) live op tv en online (inclusief tijdschema)
Wie haalt het Nederlandse tricot?

Sport :

Na een aantal jaar 'rondje over de VAM berg' is het nu weer eens tijd om een ander parcours af te leggen: dwars het Limburgse heuvellandschap, met Valkenburg als startplaats en Sittard als finishplaats. Zowel op zaterdag (de vrouwen) als op zondag (de mannen) is de koers te zien op NPO 1, NOS.nl en de livestream via Gids.tv.

Het tijdschema van de zaterdag en de zondag volgt verderop in dit artikel.

Vrouwen
Voor de vrouwenkoers op zaterdag kijken we uiteraard naar team SD Worx, die de twee grote favorieten van de koers in huis hebben: Lorena Wiebes en Demi Vollering. Daarnaast hebben ze ook Mischa Bredewold, een talent dat we zeker in de gaten moeten houden. Ook Marianne Vos kunnen we uiteraard niet vergeten. We schatten in dat Riejanne Markus haar kansen om de titel te prolongeren niet groot zijn.

Tijdschema: NK wielrennen 2023

Zaterdag 24 juni

  • 12.45 uur: start koers
  • 14.30 uur: start online uitzending op NOS.nl en Gids.tv-livestream
  • 14.30 uur: start uitzending op NPO 1
  • 16.35 uur: finish koers (verwacht)

Zondag 25 juni

  • 12.30 uur: start koers
  • 15.00 uur: start online uitzending op NOS.nl en Gids.tv-livestream
  • 15.00 uur: start uitzending op NPO 1
  • 17.30 uur: finish koers (verwacht)

Mannen
Het kan dit jaar de derde keer zijn dat Mathieu van der Poel het NK kan winnen: in 2018 en 2020 deed hij dat ook al. Hij is in absolute topvorm en lijkt dan ook de enige echte favoriet voor de zondag. Hij krijgt vanuit zijn team echter maar twee mensen mee, terwijl er bij Jumbo-Visma twaalf renners aan de start staan. Koen Bouwman is de kopman van die ploeg, dus misschien kunnen we hem dan nog opschrijven als grootste concurrent.

De NK wielrennen voor vrouwen en mannen zijn zaterdag 24 juni om 15.30 uur en zondag 25 juni om 16.00 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en via de Gids.tv-livestream. Samenvattingen vind je nadien bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's