Serierecensie: Glamorous is (af en toe) misplaatste mix tussen Emily in Paris en Devil Wears Prada

Serierecensie: Glamorous is (af en toe) misplaatste mix tussen Emily in Paris en Devil Wears Prada
Met Kim Cattrall

Film :

Vanaf 26 juni staat het eerste seizoen van Glamorous op Netflix. Mix een aantal succesvolle elementen van Love, Victor, Netflix-hit Emily in Paris en een klein stukje Sex and the City en Devil Wears Prada. Dan heb je een nieuwe Netflix hitserie. Lees hier de recensie van Glamorous.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Chaos en uitdagingen
De ambitieuze non-binair influencer Marco krijgt een droombaan bij een make-up imperium en begint een duizelingwekkende reis van zelfontdekking te midden van chaos en uitdagingen op het werk. En dan ontmoet hij ook nog eens make-up-magnaat Madolyn Addison.

Miss Benny en Kim Cattrall in 'Glamorous'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 5,5

Het is vanaf het begin heel erg duidelijk dat deze film een mix moet voorstellen tussen Devil Wears Prada - waar de serie verhaaltechnisch heel heftig op leunt - en Emily in Paris, wat op zichzelf weer een gigantische hit was op Netflix. De rol van acteerveteraan Kim Cattrall is interessant genoeg om een seizoen uit te kijken en het karakter van Miss Benny is vooral interessanat wanneer de serie hem van een stukje zelfkennis voorziet. De serie heeft de stijl van Emily in Paris en dat werkt, maar het is niet nieuw en voelt ook nergens nieuw. Het lijkt eigenlijk vooral alsof we het allemaal wel een keer gezien hebben. Het is allemaal wel vermakelijk en het wordt nergens echt vervelend, maar echt goed is het ook niet. Maar sinds wanneer hebben we Netflix voor goede dingen? Dat dacht ik ook. 2,5 ster.

Cast
Kim Cattrall (Sex and the City), Miss Benny (Love, Victor) en Graham Parkhurst zijn te zien in deze serie. Deze productie wordt geleid door Jordon Nardino (Quantico).

Vanaf 26 juni 2023 is Glamorous seizoen ... te streamen op Netflix. Genre: romantiek. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 40 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's