Serierecensie: Deadloch is Australische moordserie die geen blad voor de mond neemt

Serierecensie: Deadloch is Australische moordserie die geen blad voor de mond neemt
Ouderwets rillen en trillen

Film :

Vanaf 6 juli staat het volledige eerste seizoen van Deadloch op Prime Video. Qua moorden is het een beetje schrapen bij deze serie, maar de gesprekken alleen zijn genoeg om de serie dragelijk te maken. Lees hier de recensie van Deadloch seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Winterfeest problemen
Wanneer een lokale man dood opduikt op het strand, worden twee totaal verschillende rechercheurs bij elkaar gezet om de zaak op te lossen: kieskeurige lokale senior sergeant Dulcie Collins en een ruige invaller van Darwin, senior onderzoeker Eddie Redcliffe. Terwijl de stad zich voorbereidt op de lancering van het jaarlijkse Winterfeest moet het trio hun meningsverschillen opzij zetten en samenwerken om de moordenaar te vinden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,9

Deze serie staat bomvol prachtige types die in een onverstaanbaar Australisch accent de grappigste dialogen met elkaar uitwisselen. Wat dat betreft kijk je ook meer voor de geniale grappen dan voor de soms best wel slecht uitgevoerde moorden. Eigenlijk zo'n beetje elk karakter in de serie neemt absoluut geen blad voor de mond en doordat de hoofdpersonen allemaal vrouwen zijn is dat best nieuw - wat in principe natuurlijk niet de bedoeling is, maar toch nog steeds wel een beetje zo is. Als je een liefhebber bent van Engels gesproken series die vrijwel onverstaanbaar blijken als je de ondertiteling uitzet (en die zijn er stiekem best veel), dan heb je met deze serie absoluut een goeie te pakken. 3,5 ster.

Cast
De hoofdrollen in deze serie zijn voor
Kate Box (Rake), Madeleine Sami (Come to Daddy) en Alicia Gardiner (The Clearing). Deze productie wordt geleid door Ben Chessell (Rush).

Bron: Prime Video

Vanaf 6 juli 2023 is Deadloch seizoen 1 te streamen op Prime Video. Genre: komedie. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 60 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's