Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in augustus 2023

Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in augustus 2023
Met onder meer Heartstopper en Heart of Stone

Film :

De komkommertijd is nu echt gaande en zowel op tv als op de streamingdiensten is er weinig te beleven. Toch hebben we weer een fiks aantal kijktips kunnen verzamelen. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in augustus 2023.

10 kijktips van Gids.tv

Untold: Jake Paul the Problem Child (1 augustus)

Netflix (docufilm)

Bron: Netflix
Is Jake Paul, 26 jaar oud, de nieuwe redder van de bokswereld of gewoonweg een waanzinnige promotor? In 2013 veroverden Jake en zijn oudere broer Logan de sociale media met grappen en grollen die ze eerst op Vine plaatsten en daarna op een YouTube-kanaal dat miljoenen keren werd bekeken. Toen Jake's controverses in het echte leven bijna zijn carrière ruïneerden, kreeg hij een tweede kans als bokser die sceptici schokte toen hij de ene na de andere tegenstander knock-out sloeg. Lees hier waar je vanaf 1 augustus Untold: Jake Paul the Problem Child kunt kijken.

The Lincoln Lawyer, S2 (3 augustus)

Netflix (serie, deel 2)

Manuel Garcia-Rulfo in 'The Lincoln Lawyer'. Bron: Netflix
Het gaat na lange tijd weer goed met advocaat Mickey Haller. Na twee jaar verkeerde wegen bewandelen is Haller terug in de rechtszaal. Bekijk hier waar je The Lincoln Lawyer kunt streamen.

Lees ook onze eerste indruk recensie van The Lincoln Lawyer seizoen 2.

Heartstopper, S2 (3 augustus)

Netflix (serie, bingen)

Joe Locke en Kit Connor in 'Heartstopper' seizoen 2. Bron: Netflix
Tieners Charlie en Nick ontdekken dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien iets meer is terwijl ze door school en jonge liefde navigeren. Met examens in het verschiet, een schoolreis naar Parijs en een schoolbal om te plannen, heeft de bende veel te regelen terwijl ze door de volgende fases van het leven, de liefde en vriendschap reizen. Bekijk hier waar je Heartstopper kunt streamen.

Painkiller (10 augustus)

Netflix (serie, bingen)

Matthew Broderick, John Rothman en Sam Anderson in 'Painkillers'. Bron: Netflix
Richard Sackler komt uit een miljardairsfamilie die Purdue Pharma leidt. Het bedrijf heeft met de productie en uitgave van Oxycontin, een sterke pijnstiller, veel succes geboekt nadat het de belangrijkste opioïde in het land wordt. Vanwege het verslavende effect van de pijnstiller ontstaat er een opioïdencrisis in Amerika. Bekijk hier waar je vanaf 10 augustus Painkiller kunt streamen.

Heart of Stone (11 augustus)

Netflix (film)

Gal Gadot in 'Heart of Stone'. Bron: Netflix
Rachel Stone is een inlichtingenagent én de enige vrouw die tussen haar machtige, wereldwijde vredeshandhavingsorganisatie en het verlies van haar meest waardevolle - en gevaarlijke - bezit staat. Lees hier waar je vanaf 11 augustus Heart of Stone kunt kijken.

Ballers, S1-5 (15 augustus)

Netflix (serie, bingen)

Bron: HBO
De serie Ballers draait rond de levens van een groepje footballspelers, zowel vergane glories als huidige helden. Dwayne Johnson vertolkt de rol van Spencer Strasmore, een op rust gestelde speler. Bekijk hier waar je Ballers kunt kijken.

El Elegido [The Chosen One] (16 augustus)

Netflix (serie, bingen)

Na een bizar ongeluk te hebben overleefd, ontdekt een twaalfjarige jongen dat hij op aarde is teruggekeerd als Jezus Christus. Hij kan water in wijn veranderen, kreupelen laten lopen... hij kan zelfs doden opwekken. Hoe zal hij omgaan met zijn lot en de wereld door een conflict leiden dat al duizenden jaren in de maak is? Bekijk hier waar je vanaf 16 augustus The Chosen One kunt streamen.

The Upshaws, S4 (17 augustus)

Netflix (serie, bingen)

Elke aflevering laat weer andere problemen zien waar de familie mee om moet leren gaan, terwijl ze proberen iedereen bij elkaar te houden en een liefdevol gezin te blijven. Bekijk hier waar je The Upshaws kunt streamen.

Riverdale, S7 (24 augustus)

Netflix (serie, finale)

De serie volgt het leven van Archie Andrews (K.J. Apa) in het stadje Riverdale en de geheimen die schuilen achter het perfecte plaatje dat het stadje uitstraalt. Bekijk hier waar je Riverdale kunt streamen.

One Piece (31 augustus)

Netflix (serie, bingen)

Bron: Netflix
Meedogenloze moordende piraten heersen over de zeeën, en alleen de sterkste hebben de kans om aanspraak te maken op de mythische schat die bekend staat als 'One Piece' die werd achtergelaten door de grootste piraat van allemaal, Gol D. Roger. Jaren na de dood van Roger droomt een jonge jongen met de naam Monkey D. Luffy ervan zijn eigen bemanning groot te brengen, One Piece te vinden en zichzelf uit te roepen tot piratenkoning. Bekijk hier waar je vanaf 31 augustus One Piece kunt streamen.

Verder op Netflix

 • Insecure, S1-5 (1 augustus, serie, bingen) Boezemvriendinnen Issa Dee en Molly Carter proberen er, zowel privé als professioneel, het beste van te maken in Los Angeles. Maar de uitdagingen voor twee Afrikaans-Amerikaanse vrouwen die alle stereotypes netjes naast zich neerleggen, zijn niet niks. Issa beeldt zichzelf misschien in dat ze een badass rapper is als ze alleen voor de spiegel staat, haar dagelijkse routine als excuustruus bij een educatieve vzw blijkt heel wat minder opwindend. Kijk ook de trailer.
 • What Men Want (1 augustus, film) Ali Davis is een succesvolle agent van sportmensen die telkens wordt buitengesloten door haar mannelijke collega's. Als ze voor een welverdiende promotie wordt overgeslagen, vraagt ze zich af wat ze nog meer moet doen om verder te komen in deze mannenwereld. Kijk ook de trailer
 • Twilight (1 augustus, film) Isabella Swan is een buitenbeentje en doet alles op haar eigen manier. Haar leven verandert ingrijpend als ze verliefd wordt op de knappe en mysterieuze Edward Cullen. Hij is totaal anders dan de jongens die ze tot nu toe heeft ontmoet en dat blijkt een reden te hebben; Edward is namelijk een vampier. Kijk ook de trailer.

Ook de vier andere delen uit de Twilight Saga zijn vanaf 1 augustus te zien op Netflix.

 • Mark Cavendish: Never Enough (2 augustus, docufilm) Deze intieme en boeiende documentaire brengt de razendsnelle opkomst, tragische ondergang en ongelooflijke comeback van professioneel wielrenner Mark Cavendish in kaart. Kijk ook de trailer.
 • Operacja: Soulcatcher (2 augustus, film) De militaire contractant is ingehuurd om een gevaarlijk wapen in handen te krijgen dat mensen verandert in wrede moordenaars. Hij zint op ultieme wraak wanneer zijn broer het slachtoffer wordt van het apparaat. Kijk ook de trailer.
 • Poisoned: The Dirty Truth About Your Food (2 augustus, docufilm) Aan de hand van interviews met deskundigen en families van slachtoffers onderzoekt deze documentaire het verschijnsel van dodelijke, door voedsel overgedragen ziekten in de VS. Kijk ook de trailer.
 • Zom 100: Bucket List of the Dead (3 augustus, film) Een werknemer van een financieel instituut wordt gepest door zijn baas en werkt de klok rond: hij is niets meer dan een loonslaaf geworden. Het enige dat nodig is, is een zombie-uitbraak voordat hij zich eindelijk weer lekker voelt. Kijk ook de trailer.
 • Fatal Seduction, S2 (4 augustus, serie, bingen) Een getrouwde vrouw brengt een noodlottig weekend weg van huis door dat passie doet ontbranden maar eindigt in een tragedie, waardoor ze de waarheid over haar dierbaren in twijfel trekt. Kijk ook de trailer.
 • King the Land (6 augustus, serie, bingen) Een rijke erfgenaam houdt niet van mensen die niet het achterste van hun tong laten zien, totdat hij een meisje ontmoet wiens werk het is mensen tevreden te houden. En dat binnen zijn familiebedrijf. Hij mag haar vanaf het begin niet en schrijft haar af als iemand die zich verbergt achter haar lach. Kijk ook de trailer.
 • Untold: Johnny Football (8 augustus, docufilm) In 2012 was Johnny Manziel de helderste ster in de sport als een kleine, beginnende quarterback van het onvolprezen Texas A&M. Zijn enthousiasme op het veld werd geëvenaard door zijn feestende gedrag daarbuiten. De footballspeler, die de bijnaam 'Johnny Football' kreeg, trok de aandacht van de natie en genoot aanvankelijk van zijn alter ego.
 • The Seven Deadly Sins: Grudge of Edinburgh, S2 (8 augustus, serie, bingen) Tristan, de zoon van de Meliodas, heeft een relatie met Elizabeth. Terwijl Tristan worstelt met de enorme macht die hij heeft geërfd van zijn beide ouders, komt hij zijn rivaal Lancelot tegen. Samen binden ze de strijd aan met Deathpierce, die de moeder van Tristan wil vermoorden. Kijk ook de trailer.
 • Zombieverse (8 augustus, realityserie, bingen) In Seoul is een zombievirus uitgebroken. Wie is de ondoden te slim af tijdens uitdagende opdrachten en overleeft het? Kijk ook de trailer.
 • A Man Called Otto (9 augustus, film) Een knorrige weduwnaar wiens enige vreugde voortkomt uit het bekritiseren en veroordelen van zijn geërgerde buren, ontmoet zijn gelijke wanneer een levendig jong gezin naast de deur komt wonen, wat leidt tot een onverwachte vriendschap die zijn wereld op z'n kop zet. Lees ook onze recensie.
 • Marry My Dead Body (Netflix. 10 augustus, film) Politieagent en hetero Wu Ming-Han is homofoob en bang voor geesten. Terwijl hij bewijsmateriaal verzamelt voor een zaak, pakt hij per ongeluk een rode envelop. Plotseling is hij getrouwd met Mao Pang-Yu, een man die onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Het tweetal moet hun verschillen overbruggen en hun krachten bundelen om de zaak op te lossen en gerechtigheid te zoeken voor Mao. Kijk ook de trailer.
 • Mech Cadets (Netflix. 10 augustus, serie, bingen) Een underdogtiener sluit zich aan bij een groep jonge cadetten die een band aangaat met Robo Mechs uit de ruimte om de aarde te verdedigen tegen buitenaardse indringers. Kijk hier de trailer.
 • Behind Your Touch (12 augustus, serie, bingen) Rom-com queen Han Ji-min speelt een dierenarts in een klein stadje en blijkt een zeer vreemde gave te hebben. Wanneer ze een detective overtuigt van haar gave, werken ze samen om de misdaden in de buurt op te lossen. Kijk ook de trailer.
 • Untold: Hall of Shame (15 augustus, docufilm) De naam van Victor Conte staat synoniem voor het grootste dopingschandaal dat ooit de sportgemeenschap op zijn kop heeft gezet, waarbij topatleten als honkbalgrootheid Barry Bonds en atletieklegendes Marion Jones en Tim Montgomery in de val werden gelokt.
 • Forrest Gump (15 augustus, film) De film gaat over Forrest Gump, een simpele ziel met een laag IQ. In het begin zien we een veertje vallen en zien we Forrest die zit te wachten op een bankje voor de bus. Hij vertelt ondertussen over zijn leven aan iedereen die op het bankje komt zitten. Het verhaal gaat over doorzettingsvermogen, liefde, vriendschappen en verlies. Een levensverhaal om nooit te vergeten. Kijk ook de trailer.
 • Rocketman (15 augustus, film) De film vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Kijk ook de trailer.
 • Grease (15 augustus, film) Terug op school vindt Danny dat het niet cool is om een relatie te hebben met de brave nieuweling Sandy, vooral omdat hij beschouwd wordt als de leider van de 'T-Birds', een groepje stoere jongens met leren jasjes. En het lijkt erop dat Sandy hem achteraf toch niet zo leuk en lief vindt als in de vakantie. Aan het eind van de rit komt het natuurlijk helemaal goed met een prille liefde. Kijk ook de trailer.
 • Destined With You (16 augustus, serie, bingen) K-Pop ster Rowoon speelt een bigshot-advocaat die alles lijkt te hebben wat hij wil, maar wordt achtervolgd door een familievloek. De vrouw die de vloek kan verbreken, blijkt niemand minder te zijn dan de ogenschijnlijk gewone ambtenaar. Kijk ook de trailer.
 • At Home With The Furys, S1 (16 augustus, serie, bingen) In deze hilarische en oprechte docusoap trekt ongeslagen zwaargewichtkampioen Tyson Fury zich terug uit het boksen om de eigenaardigheden van het familieleven. Kijk ook de trailer.
 • Depp v. Heard (16 augustus, docuserie, bingen) De langdurige juridische strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard, een voormalig echtpaar, trok wereldwijd veel media-aandacht. Dit conflict ontstond voornamelijk nadat Heard in 2018 een stuk schreef waarin ze stelde slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld door Depp, haar toenmalige echtgenoot. Depp spande toen een rechtszaak aan wegens het verspreiden van lasterlijke uitspraken. Kijk ook de trailer.
 • Gladiator (16 augustus, film) Keizer Marcus Aurelius beschouwt zijn beste generaal Maximus als een zoon. Wanneer Marcus' jaloerse zoon Commodus hoort dat zijn vader niet hem maar Maximus als troonopvolger wil aanstellen vermoordt hij zijn vader en geeft hij opdracht Maximus te executeren. Deze weet aan de dood te ontsnappen, maar wordt verkocht als slaaf. Kijk ook de trailer.
 • Jurassic World: Fallen Kingdom (16 augustus, film) De film volgt Owen en Claire die enkele jaren na de gebeurtenissen van ‘Jurassic World’ terugkeren naar Isla Nublar. Een vulkaan op het eiland dreigt uit te barsten en vormt een gevaar voor de overgebleven dinosaurussen. Owen en Claire zijn de aangewezen personen om er voor te zorgen dat de dinosaurussen niet uitsterven en proberen met Claires organisatie, de ‘Dinosaur Protection Group’ de overgebleven dino’s te evacueren van het eiland. Kijk ook de trailer.
 • Madagascar (16 augustus, film) De leeuw Alex, zebra Marty, giraffe Melman en het nijlpaard Gloria groeien samen op in de veilige omgeving van de dierentuin van Central Park in New York. Ze worden daar erg verwend en hebben geen flauw idee hoe het is om in het wild te leven. Zebra Marty is erg nieuwsgierig naar het leven buiten zijn vertrouwde omgeving en besluit te ontsnappen. Als zijn drie vrienden zijn vermissing ontdekken, verlaten ook zij de dierentuin en gaan ze naar hem op zoek. Kijk ook de trailer.
 • Mary, Queen of Scots (16 augustus, film) De film Mary Queen of Scots laat het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart zien. Koningin van Frankrijk op haar 16de en weduwe op de leeftijd van 18 jaar. Mary gaat in tegen de druk om te hertrouwen en in plaats daarvan keert ze terug naar haar geboorteland Schotland om haar rechtmatige troon terug te vorderen. Maar Schotland en Engeland vallen onder de heerschappij van de meeslepende Elizabeth 1. Kijk ook de trailer.
 • The Secret Life of Pets (16 augustus, film) Max woont in een appartementencomplex in Manhattan. Zijn leven als favoriete huisdier komt echter op zijn kop te staan als zijn eigenares een bastaard, genaamd Duke, mee naar huis neemt. Als blijkt dat het schattige witte konijntje Snowball een leger van verlaten huisdieren bijeen brengt om wraak te nemen op alle gelukkige huisdieren, moeten ze hun ruzies even opzij zetten. Kijk ook de trailer.
 • Your Dad the Bounty Hunter, S2 (17 augustus, serie, bingen) De animatieserie volgt de stoerste premiejager in de hele melkweg, een man met vlijmscherpe vaardigheden maar ook een geheim - zijn familie op aarde heeft geen idee wat hij voor werk doet. Dus als zijn twee kinderen per ongeluk meeliften naar de ruimte en zijn laatste missie crashen, ontdekken ze dat het bijzondere werk van hun doorsnee vader allesbehalve saai is. Kijk ook de trailer.
 • The Monkey King (18 augustus, film) De apenkoning beschikt over een magische gevechtsstok. Deze wordt gestolen door de drakenkoning waarop de aap een missie aanvat en het tegen goden en demonen opneemt. Hij moet echter ook een persoonlijk gevecht aangaan. Kijk ook de trailer.
 • Mask Girl (18 augustus, serie, bingen) Kim Mo-mi, overdag een gewone kantoormedewerker die onzeker is over haar uiterlijk en 's nachts een livestreamer die haar gezicht bedekt met een masker, raakt verwikkeld in een onvoorzien incident en ondergaat een dramatische wending. Kijk ook de trailer.
 • 10 Days of a Bad Man (18 augustus, film) Gehavend, gebroken en beroofd, moet een privédetective zich een weg banen door een wirwar van leugens om de waarheid achter een landhuismoord te ontdekken. Kijk ook de trailer.
 • Love, Sex and 30 Candles (18 augustus, film) In het jaar dat ze 30 worden, krijgen vier beste vriendinnen te maken met relaties, liefdesverdriet en een schokkende situatie waardoor hun vriendschap uiteen dreigt te vallen.
 • Lighthouse (22 augustus, realityserie, bingen) Twee prominente entertainers hebben een ongedwongen ontmoeting en een openhartig gesprek, waarbij ze met een lach en een traan hun kwetsbaarheden en zorgen bespreken.
 • Untold: Swamp Kings (22 augustus, docuserie, bingen) Het leven in Florida draait om college football. Dat statement werd nergens duidelijker dan in het buitengewone verhaal van de Florida Gators van 2005 tot 2010. Na een geweldige jaren '90 braken mindere tijden aan, totdat coach Urban Meyer twee dingen voorbracht: legendarische overwinningen en een onverbiddelijk drama dat tot ver buiten de kleedkamer golfde.
  The Ultimatum: Marry or Move On (Netflix. 23 augustus, serie, bingen) Nick en Vanessa Lachey organiseren een nieuw sociaal experiment dat liefde, romantiek en relaties naar een hoger niveau tilt. Kijk ook de trailer.
 • Miłość do kwadratu bez granic [Squared Love Everlasting] (23 augustus, film) In deze derde 'Squared Love'-film stevent de stormachtige romance van Monika en Enzo af op een sprookjeseinde, totdat een schokkende onthulling alles verandert. Kijk ook de trailer.
 • Bardot (23 augustus, serie, bingen) Serie over het leven van Brigitte Bardot, vanaf haar debuut op 15-jarige leeftijd in 1949 tot de geboorte van haar zoon in 1960. Het begin van een jong meisje, streng opgevoed, dat ervan droomt danseres te worden. Geleid door haar liefde voor Vadim en gedreven door haar verlangen naar vrijheid en emancipatie, wordt ze gegrepen door de cinema. Kijk ook de trailer.
 • Ragnarok, S3 (24 augustus, serie, bingen) In het kleine fictieve stadje Edda worden volwassen mensen gedwongen te reageren op klimaatveranderingen. De ijskappen smelten met een snelheid die niemand had verwacht. De wereld maakt lange periodes van droogte door en de winters zijn te warm. Kijk ook de trailer.
 • Baki Hanma, S2 (24 augustus, serie, finale) Na ontelbare intense gevechten met machtige vijanden te hebben overwonnen, is de tijd eindelijk rijp voor Baki om het op te nemen tegen zijn vader, Yujiro Hanma, van wie wordt gezegd dat hij "het sterkste wezen op aarde" is. Voor dit gevecht kiest Baki Biscuit Oliva, ook bekend als Mr. Unchained, als geschikte sparringpartner.
 • Palomino [Who is Erin Carter?] (24 augustus, serie, bingen) In Palomino, een stad vol geheimen, vecht Erin Collantes om haar naam te zuiveren en haar familie te beschermen... Maar is ze echt wie ze beweert te zijn? Kijk ook de trailer.
 • El club de los lectores criminales [Killer Book Club] (25 augustus, film) Na medeplichtig te zijn aan een verkleedgrap die eindigt in een dodelijk ongeluk en een zwijgpact, wordt een groep jongeren bedreigd door een anonieme schrijver die hun duistere geheim wil onthullen. Kijk ook de trailer
 • You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah (25 augustus, film) De 13-jarige Stacey Friedman bereidt zich voor op haar perfecte Bat Mitzwa. Haar goed voorbereide plannen -en gastenlijst- worden echter drastisch gewijzigd wanneer ze haar beste vriendin, Lydia Katz, betrapt terwijl ze haar jeugdliefde Andy Goldfarb aan het kussen is.
 • The Uncanny Counter, S2 (26 augustus, serie, bingen) Een groep mensen wordt "Counters" genoemd. De groep vermomt zich als medewerkers van een noedelrestaurant. Mun is een middelbare scholier en het jongste lid van "Counter". Zijn speciale vaardigheid is zijn fysieke kracht. Ga Mo-Tak is een voormalig politieagent. Hij heeft 7 jaar geleden een ongeluk gehad, waardoor hij zijn geheugen verloor. Kijk ook de trailer.
 • Choose Love (30 augustus, film) Het vaste vriendje? Degene die is ontsnapt? De charmante rockster? Wie zal Cami kiezen? In deze interactieve rom-com ligt haar liefdesleven in jouw handen. Kijk ook de trailer

Actuele video's

Meer actuele video's