Serierecensie: De Regenboogmoorden is Nederlandse true crime over zinloos geweld en zwaar onrecht

Serierecensie: De Regenboogmoorden is Nederlandse true crime over zinloos geweld en zwaar onrecht
Met onder andere Klaas Wilting en Ellie Lust

Film :

Vanaf 22 juli staat de documentaireserie De Regenboogmoorden op Prime Video. Het is te prijzen dat Prime Video belangrijke verhalen wil vertellen van eigen bodem. Deze misdaaddocumentaire gaat over de gruwelijke homomoorden in de jaren '90, die de maatschappij ook een eerlijke spiegel voorhoudt over de gang van zaken bij de Nederlandse politie ten tijde van de moorden. Lees hier de serierecensie van De Regenboogmoorden.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Cold case
De Kralingse Bos-moorden zijn ruim 20 jaar lang een cold case, tot er in 2015 eindelijk een doorbraak komt. Maar geeft het pakken van deze dader ook inzicht in de motieven van homomoordenaars en vergroot dit de kans om ook de andere moorden alsnog op te lossen?

Key art van 'De Regenboogmoorden'. Bron: Prime Video

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ n.n.b.

Wie een overzichtelijk inkijkje wil in de homowereld door de jaren heen, zit met deze uitstekende documentaire erg goed. Door middel van rijke archiefbeelden en interviews komen onder andere politiefunctionaris en woordvoerder Klaas Wilting en Ellie Lust aan het woord. Lust deed zeer nuttig en noodzakelijk werk voor de homogemeenschap. Zo gaat de politie in De Regenboogmoorden met de billen bloot als het gaat om homofoob gedrag die het onderzoek in grote moordzaken, met name de jaren '90, geen goeds deden. Acceptatie of tolerantie? Want hoewel homoseksualiteit al lang geaccepteerd lijkt in ons land, ervaren veel mensen in de pride community dat toch echt anders en voelen zij zich ook nu nog vaak, en misschien wel steeds vaker, onveilig. Een urgente docu die gezien mag worden, want ondanks zeer goede ontwikkelingen zijn we er nog lang niet. Vier sterren.

Vanaf 22 juli 2023 is De Regenboogmoorden te streamen op Prime Video. Genre: documentaire.

Actuele video's

Meer actuele video's