Pride Week 2023: de beste films en series over liefde in alle regenboogkleuren

Pride Week 2023: de beste films en series over liefde in alle regenboogkleuren
Met Red, White & Royal Blue en veel meer

Film :

De Pride Amsterdam is inmiddels van start gegaan en vindt plaats van 1 t/m 6 augustus 2023. Om dit te vieren heeft Gids.tv de nieuwste, beste en mooiste pride films en series op een rij gezet.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Heartstopper, S2 (2023)

Vanaf 3 augustus op Netflix

De serie gaat over Charlie, een zeer gespannen, openlijk homoseksuele overdenker, en Nick, een vrolijke zachtaardige rugbyspeler. De twee jongens ontmoeten elkaar op een Brits all boys-gymnasium. De vriendschap tussen Charlie en Nick bloeit snel op, maar schuilt er misschien meer achter? Lees hier waar je de serie Heartstopper kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Heartstopper seizoen 1.

Kanarie (2018)

Vanaf nu op Videoland

Bron: Cinemien
De film speelt zich af in 1985, tegen een achtergrond van apartheid, religie en oorlog. De film volgt een tienerjongen, Johan Niemand, die altijd wordt gepest vanwege zijn liefde voor Britse new wave-muziek en Boy George. Nadat hij wordt opgeroepen om de dienstplicht te vervullen, doet hij auditie voor het legerkoor de Kanaries. Lees hier waar je de film Kanarie kunt kijken.

God's Own Country (2017)

Te zien op: NPO Start, Disney+ & HBO Max

Bron: September Films
Johnny Saxby is een jonge schapenboer uit Yorkshire die het familiebedrijf draaiende moet houden nadat z’n vader gedeeltelijk verlamd is geraakt. Hij uit z’n emotionele onvermogen en frustraties in veel drinken en snelle seks. Wanneer het lammeren-seizoen eraan komt, zorgen zijn vader en inwonende grootmoeder ervoor dat Johnny hulp krijgt van een Roemeense gastarbeider. Vanaf dat moment zal Johnny’s leven nooit meer hetzelfde zijn. Lees hier waar je de film God's Own Country kunt kijken.

De film is op 5 augustus om 22.45 uur op NPO 3 te zien en een week lang gratis op NPO Start.

Pride (2014)

Te zien op: NPO Start, HBO Max

Bron: Pathé International
Het is zomer van het jaar 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond is gegeneerd hun steun te ontvangen. Lees hier waar je de film Pride kunt kijken.

De film is op 6 augustus om 23.05 uur op NPO 3 te zien. Daarna is de film een week lang te zien op NPO Start.

Rocketman (2019)

Te zien op: SkyShowtime, Pathé Thuis. Vanaf 15 augustus ook op Netflix

Deze film keert terug op Netflix en is een dikke aanrader. De film is gebaseerd op het ongecensureerde verhaal over Sir Elton John in het begin van zijn muziekcarrière. Hij besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk groeit hij uit tot wereldbekende superster. Lees hier waar je de film Rocketman kunt kijken.

Call Me By Your Name (2017)

Te zien op: Prime Video, Videoland en Pathé Thuis. In Pride Week ook in de bioscoop

Bron: Memento Films International
De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het rustige Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt hij dit erg intrigerend. Klassieker met ijzersterke rol voor Timothée Chalamet. Tijdens Pride Week is de film weer te zien in de bioscoop. Lees hier waar je de film Call Me By Your Name kunt kijken.

Glamorous (2023)

Te zien op: Netflix

De ambitieuze non-binair influencer Marco krijgt een droombaan bij een make-up imperium en begint een duizelingwekkende reis van zelfontdekking te midden van chaos en uitdagingen op het werk. En dan ontmoet hij ook nog eens make-up-magnaat Madolyn Addison. Lees hier waar je de serie Glamorous kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Glamorous

Pride From Above (2023)

Te zien op: Disney+

Bron: Disney+
Met exclusieve toegang tot enkele van 's werelds grootste vieringen van de LGBTQ+-cultuur, bieden we een gloednieuwe perspectief op Pride - vanuit de lucht. We onthullen het historische activisme, de onbevreesde creativiteit en de logistieke vindingrijkheid die nodig zijn om deze technokleurige festivals van liefde en hoop tot stand te brengen. Een korte kleurrijke documentaire van 45 minuten. Lees hier waar je Pride From Above kunt kijken.

It's a Sin (2021)

Te zien op: HBO Max, NPO Plus

Bron: Max
Ritchie gaat studeren in Londen, Roscoe loopt weg van huis en Colin gaat werken op het sjieke Savile Row. Hun leven verandert voorgoed. Het LHBTI-verleden van de stad en de verspreiding van het aids-virus worden op een aangrijpende en adembenemende wijze in beeld gebracht. Bekijk hier waar je It's a Sin kunt streamen.

My Policeman (2022)

Te zien op: Prime Video

Bron: Prime Video
Terwijl zanger en acteur Harry Styles zijn wereldtournee zeer succesvol heeft afgerond is hij ook in diverse films te zien. Zoals deze regenboogfilm My Policeman. Een verhaal over verboden liefde in Brighton, Engeland in het jaar 1957. Lees hier waar je de film My Policeman kunt kijken.

Lees ook onze recensie van My Policeman.

Red, White & Royal Blue (2023)

Vanaf 11 augustus op Prime Video

Taylor Zakhar Perez en Nicholas Galitzine in 'Red, White & Royal Blue'. Bron: Prime Video
De Mexicaans-Amerikaanse Alex Claremont-Diaz krijgt een soort royalityrol nadat zijn moeder tot president wordt verkozen. Er is alleen één groot probleem: Alex heeft een langlopende vete met zijn koninklijke tegenhanger aan de overkant van de oceaan, prins Henry. Lees hier waar je de film Red, White & Royal Blue kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's