Serierecensie: Heartstopper seizoen 2 verkiest (familie)drama boven feelgood

Serierecensie: Heartstopper seizoen 2 verkiest (familie)drama boven feelgood
Opnieuw met Joe Locke en Kit Connor

Film :

Vanaf 3 augustus staat het tweede seizoen van Heartstopper op Netflix. In dit tweede seizoen staat 'coming out' centraal, een onderwerp dat moeilijk in film te vatten is. En toch lukt het de makers van de serie uitstekend. Lees hier de recensie van Heartstopper seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Navigeren tussen liefde en vriendschap
Tieners Charlie en Nick ontdekken dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien iets meer is terwijl ze door school en jonge liefde navigeren. Met examens in het verschiet, een schoolreis naar Parijs en een schoolbal om te plannen, heeft de bende veel te regelen terwijl ze door de volgende fases van het leven, de liefde en vriendschap reizen.

Joe Locke en Kit Connor in 'Heartstopper' seizoen 2. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 83% | IMDb ★ 8,6

In het nieuwe seizoen kiezen de makers voor een wat andere aanpak. De 'cuteness' van de prille relaties blijft uiteraard, net als de vriendschappen tussen de karakters. Als centraal thema is in dit seizoen 'coming out' gekozen en dat komt voor in alle soorten en maten. Uiteraard in het hoofdverhaal - Nick vertelt aan zijn vrienden en aan zijn familie dat hij biseksueel is, maar ook in de verschillende B-plots heeft het thema een belangrijke rol. Daarnaast stelt het seizoen ook wel een aantal goede vragen die ons als maatschappij een kritische spiegel voorhoudt. Net als in het eerste seizoen heeft de storytelling een hoog niveau en weet de serie belangrijke thema's een stem te geven. Zeker ten tijde van Pride Week is deze serie misschien wel belangrijker dan ze zich zelf beseft. 4 sterren.

Cast
Naast Joe Locke (Agatha: Coven of Chaos) en Kit Connor (His Dark Materials) zien we ook William Gao, Rhea Norwood (Consent),
Tobie Donovan en Olivia Colman (Secret Invasion) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Alice Oseman en Euros Lyn (Dream Horse).

Vanaf 3 augustus 2023 is Heartstopper seizoen 2 te streamen op Netflix. Genre: drama, romantiek. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: 30-40 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's