Recensie: The Beanie Bubble is kleurrijke format biopic over 90s trend

Recensie: The Beanie Bubble is kleurrijke format biopic over 90s trend
Met Zach Galifianakis en Elizabeth Banks

Film :

Vanaf 29 juli staat de film The Beanie Bubble op Apple TV+. Schattig, grappig en dramatisch: het is wel een beetje de samenvatting van zowel de film als het product dat de film moet 'verkopen'. Lees hier de recensie van The Beanie Bubble.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Verzamelwoede
Ty Warner is een gefrustreerde speelgoedfabrikant en zakenman. Als hij voor zijn knuffels een samenwerking aangaat met drie vrouwen worden deze Beanie Babies een bepalende trend in de tweede helft van de jaren negentig. Het veroorzaakt een verzamelwoede onder huismoeders en brengt een ongekende investeringsbubbel en een razernij van hebzucht voort. Een verhaal over wat en wie we waarderen in onze samenleving.

Zach Galifianakis en Elizabeth Banks in 'The Beanie Bubble'. Bron: Apple TV

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 57% | IMDb ★ 6,3

Het lijkt de nieuwe trend in Hollywood te zijn: films over producten. In alleen al 2023 zijn er met Air (over Nike), Barbie (over Hasbro) en de gamefilm Tetris - die zelfs op dezelfde streamingdienst Apple TV+ te kijken is - fantastische films gemaakt die in ditzelfde genre vallen. Deze drie films zijn uiteindelijk wel wat beter dan The Beanie Bubble, die het vooral moet hebben van zijn komische acteerwerk: met Zach Galifianakis en Elizabeth Banks heeft de film twee komedietoppers in huis. De film kijkt makkelijk weg en heeft ook een mooie lengte (nog geen twee uur), maar laat in de uitvoering best wat steken vallen: vooral het moment dat de bubbel barst lijkt eigenlijk maar nauwelijks van de grond te komen. En het is jammer dat de film 'bubble' in de titel heeft en dat juist dit niet echt overkomt. 2,5 ster.

Cast
Naast Zach Galifianakis (The Hangover) en Elizabeth Banks (Charlies Angels) spelen ook Sarah Snook (Succession), Geraldine Viswanathan (Blockers) en Tracey Bonner (Greenland) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Kristin Gore (Her) en Damian Kulash.

Vanaf 29 juli 2023 is The Beanie Bubble te kijken op Apple TV+. Genre: komedie. Tijdsduur: 110 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's