Recensie: In Red, White & Royal Blue wordt zoon van Amerikaanse president verliefd op Britse prins

Recensie: In Red, White & Royal Blue wordt zoon van Amerikaanse president verliefd op Britse prins
Romantische komedie met Taylor Zakhar Perez, Nicholas Galitzine en Uma Thurman

Film :

Vanaf 11 augustus is de film Red, White & Royal Blue te zien op Prime Video. De streamingdienst pakt uit met een rijke productie waarin de mannenliefde centraal staat. In het Britse Koningshuis en Amerikaanse Witte Huis gaat het er namelijk soms heet aan toe. Lees hier de filmrecensie van Red, White & Royal Blue.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De Kroon versus Politiek
Wanneer de zoon van de Amerikaanse president en de openbare vete van de Britse prins een wig dreigt te drijven in de Amerikaans-Britse betrekkingen, worden de twee gedwongen tot een geënsceneerde wapenstilstand die tot iets diepers leidt. Zit er liefde in de lucht?

Acteur Taylor Zakhar Perez (Alex Claremont-Diaz) in de film 'Red, White & Royal Blue'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 7,4

In deze gloednieuwe film, gebaseerd op de TikTok-bestseller van Casey McQuiston, worden de prins van Engeland (Henry Fox-Mountchristen-Windsoren) en de First Son van de Verenigde Staten (Alex Claremont-Diaz) hevig verliefd. Natuurlijk zorgt dit voor de nodige politieke schandalen, ruzies, drama's en koninklijke tranen. De hoofdrollen zijn degelijk met naast Taylor Zakhar Perez en Nicholas Galitzine ook mooie bijrollen voor Uma Thurman en Stephen Fry. Red, White & Royal Blue heeft stomende romantiek in huis met (soms) mooie dialogen, rijke sets en kostuums. Helaas klotsen de melodramatische scènes meerder malen tegen de klippen op. Maar de boodschap is wel weer sterk: liefde is liefde, en dat je altijd je hart moet volgen in wat voor situatie dan ook. Drie sterren.

Cast
Naast Taylor Zakhar Perez (The Kissing Booth 2) en Nicholas Galitzine (Purple Hearts) zijn ook Uma Thurman (The Kill Room) en Stephen Fry (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Matthew López.

Vanaf 11 augustus 2023 is de film Red, White & Royal Blue te zien op Prime Video. Genre: drama, romantiek. Tijdsduur: 112 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's