Serierecensie: Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty seizoen 2 gaat veelbelovend maar traag van start

Serierecensie: Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty seizoen 2 gaat veelbelovend maar traag van start
Nieuwe seizoen smaakt naar meer

Film :

Vanaf 6 augustus is de eerste aflevering van seizoen 2 van Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty te zien op HBO Max. Het eerste seizoen over de opkomst van de meest bekende basketbalploeg van de jaren '80 was een 'slam dunk'. Lees hier de recensie van Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Earvin 'Magic' Johnson
In het tweede seizoen worden zowel de persoonlijke als professionele levens van basketbalploeg de Los Angeles Lakers beschreven gedurende de periode 1980-1984. Earvin 'Magic' Johnson groeide uit tot de grote ster van het team.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 86% | IMDb ★ 8,3

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van seizoen 2 van Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty.

De serie trapt af met beelden van de eerste overwinning van de LA Lakers op de Boston Celtics in de NBA play-offs van 1984. Een goed gekozen nummer van Prince (‘Lets go crazy’ uit de film Purple Rain) die dat jaar uitkwam, versterkt de veelbelovende start van de serie. Paars is de kleur van de Lakers en het nummer heeft een lekker tempo. Vervolgens gaan we vier jaar terug in de tijd om de weg naar hun dominantie sinds het kampioenschap in seizoen '79/'80 te beschrijven. Helaas: gaandeweg de aflevering vertraagt het tempo en slaat de verveling enigszins toe. De persoonlijke beslommeringen in het leven van de hoofdrolspelers zijn interessant, maar meer basketbalspel zou het tempo in de volgende afleveringen verhogen en dat is gewenst. De sfeer uit de jaren '80 is zeer treffend voelbaar, daarmee dribbelt de aflevering naar de driepuntslijn en scoort drie sterren.

Cast
Onder meer John C. Reilly (Magnolia), Quincy Isaiah (Grassland), Jason Clarke (Dawn of the Planet of the Apes), Adrien Brody (The Pianist) en Jason Segel (Shrinking) zijn te zien in deze serie. Geproduceerd door Max Borenstein (Godzilla) en Jim Hecht (Ice Age).

DeVaughn Nixon, Quincy Isaiah e.a. in 'Winning

De nieuwe afleveringen van de Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty zijn vanaf 6 augustus wekelijks op zondag te streamen op HBO Max. Genre: biografie, sport, drama. Aantal afleveringen: 7. Lengte afleveringen: ca. 60 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's