Recensie: Last Voyage of the Demeter is avontuurlijke horror met bemanning in doodsangst

Recensie: Last Voyage of the Demeter is avontuurlijke horror met bemanning in doodsangst
Gebaseerd op verhaal van Bram Stoker's Dracula

Film :

Vanaf 10 augustus is de film The Last Voyage of the Demeter te zien in de bioscopen. Wil je getuige zijn van het eerste snoepreisje van graaf Dracula en heb je geen last van zeeziekte? Dan ga je genieten van prachtige cinematografie en ijzersterke cast. Lees hier de filmrecensie van Last Voyage of the Demeter.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The legend of Dracula is Born
Het verhaal begint wanneer het oude handelsschip, “The Demeter”, zich opmaakt voor de barre overtocht. Aan boord van het schip bevindt zich een geheimzinnige en duistere vracht, waarvan de aard onbekend is. De situatie aan boord wordt steeds grimmiger en de spanningen lopen hoog op, terwijl de bemanning wanhopig probeert te overleven. Weten zij uit handen van Dracula te blijven, of is dit hun laatste reis?

Acteur Corey Hawkins (Clemens) en Aisling Franciosi (Anna) in de film 'The Last Voyage of the Demeter'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 75% | IMDb 6,8

Het is te prijzen dat filmstudios ouderwets en groots entertainment maken, onder meer in de vorm van deze productie waarin de liefde voor rijke sets en kleine details goed te zien zijn. The Last Voyage of the Demeter blinkt uit in prachtige beelden en een cast die er veel zin in heeft. Er is een erg fijne hoofdrol voor Corey Hawkins als boegbeeld en een goede rol voor Cobweb-ster Woody Norman, die wederom zijn acteertalent laat zien. Ook de special effects en make-up weet bij vlagen te inponeren en is verbluffend goed gedaan. Echt eng wordt het nooit, maar spannend zijn sommige scènes zeker wel. Helaas valt er verhaaltechnisch wel wat op de film aan te merken en de finale is niet verrassend genoeg. Toch is dit een aanrader en een bioscoopkaartje meer dan waard. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Corey Hawkins (6 Underground) en Aisling Franciosi (Game of Thrones) zijn ook Liam Cunningham (Clash of the Titans), David Dastmalchian (Oppenheimer), Woody Norman (Cobweb), Chris Walley (1917), Stefan Kapičić (Better Call Saul) en Nikolai Nikolaeff (Togo) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door André Øvredal (Troll Hunter).

Vanaf 10 augustus 2023 is de film The Last Voyage of the Demeter te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: horror, thriller. Tijdsduur: 118 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's