Serierecensie: One Piece is vermakelijk avontuur vol actie, schatzoeken en gekke piraten

Serierecensie: One Piece is vermakelijk avontuur vol actie, schatzoeken en gekke piraten
Pirates of the Caribbean meets Asterix & Obelix

Film :

Vanaf 1 september is de serie One Piece te zien op Netflix. De streamindienst pakt uit met een serie die nu hoog in de top tien staat van best bekeken series op Netflix. Schatzoeken, duivelsfruit en gekke personages staan op het programma die bij het grote publiek in de smaak zal vallen. Lees hier de serierecensie van One Piece.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"The pirates are coming"
De piraten heersen over de zeeën, en alleen de sterkste hebben de kans om aanspraak te maken op de mythische schat die bekend staat als 'One Piece' die werd achtergelaten door de grootste piraat van allemaal, Gol D. Roger. Jaren na de dood van Roger droomt een jonge jongen met de naam Monkey D. Luffy ervan zijn eigen bemanning groot te brengen, One Piece te vinden en zichzelf uit te roepen tot piratenkoning.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 8,5

Deze serie volgt het verhaal van een in Japan razend populaire manga en daarop gebaseerde anime. Showrunner Steven Maeda blijft grotendeels trouw aan het bronmateriaal in een verhaal wat de jongere kijkers het meest zal aanspreken, maar ook de oudere kijkers zal kunnen bekoren. Met rijke kleurrijke sets en personages is One Piece een vermakelijke en leuke serie geworden die de vaart er altijd in houdt. Leer de sympatieke en elastieke hoofdpersonage Monkey D. Luffy (uitstekend vertolkt door Iñaki Godoy) goed kennen en de afleveringen vliegen voorbij. De gelijkenis is wat flauw, maar zo goed als avonturenfilms als Pirates of the Caribbean met Johnny Depp wordt het nooit, maar wij denken wel dat Netflix met deze serie goud mee in handen heeft. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Iñaki Godoy (Don't Open the Door) en Mackenyu (Knights of the Zodiac) zijn ook Emily Rudd (Fear Street Part Three: 1666), Jacob Gibson (All Rise), Vincent Regan (300) en Taz Skylar (Boiling Point) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Matt Owens en Steven Maeda (Lost en The X-Files).

Acteur Mackenyu (Roronoa Zoro) in de serie 'One Piece'

Vanaf 1 september 2023 is de serie One Piece te zien op Netflix. Genre: avontuur, actie. Deze serie bevat 8 afleveringen van ongeveer 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's