Deze films komen in oktober 2023 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in oktober 2023 in de Nederlandse bioscopen
Met Killers of the Flower Moon en veel meer

Film :

In oktober verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Halloween staat voor de deur dus valt er veel te griezelen in de bioscopen met onder andere The Exorcist: Believer en Saw X op het programma. Maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Sint Ahoy! (4 oktober)

Bioscoop

Traditiegetrouw staan begin oktober de Sinterklaas-films alweer klaar. Ga mee op een magisch avontuur op het zonnige Curaçao met Sinterklaas en zijn vrienden! Kunnen zij Kapitein Bakkeljauw helpen met het vinden van de schat van Kapitein Witbaard? Lees hier waar je de film Sint Ahoy! kunt kijken.

De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot (4 oktober)

Bioscoop

de-club-van-sinterklaas-film-de-gestrande-stoomboot-1693215103487.jpg-1
Sinterklaas en zijn Pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Splinternieuwe familiefilm met onder andere Wilbert Gieske en Mickey Vermeer in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot kunt kijken.

De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond (4 oktober)

Caroline van der Plas en twee pieten in de nieuwe 'Grote Sinterklaasfilm'. Bron: Just Entertainment
Sinterklaas zijn verjaardag royaal vieren. Hij komt dit jaar namelijk voor de honderdste keer naar Nederland en dat is reden voor een groot feest. De Pieten willen Sinterklaas verrassen met een groot feest met als hoogtepunt een speciaal optreden van één van Nederlands bekendste artiesten. Lees hier waar je De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond kunt kijken.

Who Killed the KLF? (5 oktober)

Bioscoop

Deze documentaire vertelt het intrigerende, bizarre, humoristische en bij vlagen schokkende verhaal van de opkomst en ondergang van één der grootste dance-acts van de jaren ’80 en ‘90. Lees hier waar je de film Who Killed the KLF? kunt kijken.

Expend4bles (5 oktober)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
We hebben er even op moeten wachten, maar Sylvester Stallone, Jason Statham, 50 Cent en vele andere actiehelden krijgen een nieuwe missie. Het team moet in actie komen bij een samenzwering die zal leiden tot een nucleair conflict waardoor een Derde Wereldoorlog onvermijdbaar is. Om dat te voorkomen, zullen de Expendables alle wapens gebruiken die maar voorhanden zijn. Lees hier waar je de film Expend4bles kunt kijken.

The Exorcist: Believer (5 oktober)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Compleet met actrice Ellen Burstyn als Chris MacNeil - legendarisch in het de eerste film uit 1973 - komt er een nieuwe horrorverhaal die de bioscoopbezoeker de stuipen op het lijf moeten jagen. Lees hier waar je de film The Exorcist: Believer kunt kijken.

Fair Play (5 oktober)

Bioscoop (13 oktober ook te zien op Netflix)

Drama en thriller met Bridgerton-ster Phoebe Dynevor in de hoofdrol. Een onverwachte promotie bij een moordend hedgefonds brengt de relatie van een jong stel Emily en Luke op de rand, waardoor veel meer dreigt te ontrafelen dan alleen hun recente verloving. Lees hier waar je de film Fair Play kunt kijken.

Past Lives (5 oktober)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Het verhaal gaat over Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo). De jeugdvrienden worden gescheiden wanneer Nora's familie van Zuid-Korea naar Canada emigreert. De film volgt het tweetal in drie episodes, over een periode van 12 jaar. Een prachtig romantisch drama en een dikke aanrader deze maand. Lees hier waar je de film Past Lives kunt kijken.

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry (5 oktober)

Bioscoop

Harold Fry heeft met zijn vrouw Maureen een heel rustig en normaal leven in een dorpje in Zuid-Engeland. Op een doordeweekse ochtend verlaat hij zijn huis om een brief te posten aan zijn vriendin Queenie die op sterven ligt. Hij weet dan nog niet dat hij aan een onwaarschijnlijke reis begint naar Berwick-upon-Tweed, de meest Noordelijke stad van het land. Drama en komedie met topacteurs Jim Broadbent en Penelope Wilton in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry kunt kijken.

Lees hier het artikel: Deze films komen in september 2023 in de Nederlandse bioscopen.

Scarygirl (11 oktober)

Bioscoop

Bron: Just Entertainment
Halloween komt er aan met leuke animatiefilm uit Australie. Terwijl haar wereld in duisternis gehuld is, moet een jong meisje haar grote angsten overwinnen en naar een mysterieuze lichtstad reizen, haar vader redden van een duistere wetenschapper en de vernietiging van haar planeet voorkomen. Lees hier waar je de film Scarygirl kunt kijken.

PAW Patrol: The Mighty Movie (12 oktober)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de PAW Patrol-pups bijzondere superkrachten en veranderen ze in De Megapups! Met stemmen van onder andere James Marsden en Kristen Bell. Lees hier waar je de film PAW Patrol: The Mighty Movie kunt kijken.

Net als in de film (12 oktober)

Bioscoop

Met een heuse Royal Ladies Night in de Pathé bioscopen wordt deze romantische muziekfilm gelanceerd in de Nederlandse bioscopen. Annabel (Noortje Herlaar) en Sander (Benja Bruijning) lijken in alles elkaars grote tegenpolen als ze begin jaren ’80 eindexamen doen, maar als ze samen in de schoolband terechtkomen vinden ze elkaar in hun liefde voor muziek. Lees hier waar je de film Net als in de film kunt kijken.

Saw X (19 oktober)

Bioscoop

Bron: Lionsgate
Deze angstaanjagende horrorfilm speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Saw en Saw II en vertelt het onbekende verhaal van Kramers meest persoonlijke spel. Een zieke en wanhopige John Kramer reist naar Mexico om een riskante en experimentele medische procedure te ondergaan in de hoop dat zijn kanker op wonderbaarlijke wijze geneest. Al snel ontdekt hij dat deze hele operatie oplichterij is. De mensen die daar verantwoordelijk voor zijn moeten boeten. Lees hier waar je de film Saw X kunt kijken.

The Marsh King's Daughter (19 oktober)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Thriller- en dramafilm met Daisy Ridley en Ben Mendelsohn. Helena's moeder wordt door Jacob, ook bekend als Marsh King, ontvoerd en gegijzeld. Helena wordt vervolgens in dit gezin geboren waarop het drietal in de jungle leeft. Jaren later wordt Jacob gearresteerd en weet de jonge vrouw, ondanks haar grote trauma's, een stabiel leven op te bouwen. Jacob weet echter uit de gevangenis te ontsnappen. Lees hier waar je de film The Marsh King's Daughter kunt kijken.

Killers of the Flower Moon (19 oktober)

Bioscoop

Deze epische film is gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann, speelt zich af in het Oklahoma van de jaren 20 en gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror. En regisseur Martin Scorsese laat er geen gras over groeien: de film duurt drie en een half uur. Met Leonardo DiCaprio en Lily Gladstone in de hoofdrollen. Een film die je niet mag missen. Lees hier waar je de film Killers of the Flower Moon kunt kijken.

The Killer (26 oktober)

Bioscoop (vanaf 10 november ook op Netflix)

Bron: Netflix
Topregisseur David Fincher (Gone Girl) komt met een nieuw misdaadverhaal met Michael Fassbender in de hoofdrol. Na een noodlottig bijna-ongeluk vecht een moordenaar tegen zijn werkgevers en zichzelf tijdens een internationale klopjacht waarvan hij volhoudt dat het niet persoonlijk is. Vanaf 10 november is deze film ook beschikbaar op Netflix. Lees hier waar je The Killer kunt kijken.

Five Nights at Freddy's (26 oktober)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Het verhaal gaat over Mike Schmidt. Hij is een nachtwaker die bij het plaatselijk restaurant Freddy Fazbear's Pizza begint te werken. Tijdens zijn eerste nacht op het werk realiseert Mike zich dat er iets niet pluis is. Weldra wordt hij geconfronteerd met de waarheid over de poppen die er verblijven: het zijn niet zomaar robots. Ze leven. Zal Mike de vijf komende nachten in het restaurant kunnen overleven? Afsluiter is horror om het feest van de duisternis Halloween groots te vieren. Lees hier waar je de film Five Nights at Freddy's kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's