Deze films komen in september 2023 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in september 2023 in de Nederlandse bioscopen
Met Sisu, The Creator en veel meer

Film :

In september verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Zo zien we onder andere de snoeiharde oorlogsfilm Sisu - van de makers van John Wick - voorbij komen. Maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

The Nun II (7 september)

Bioscoop

Het ultieme kwaad is terug in de vorm van de demonische non Valak die ons de stuipen op lijf jaagt. Deze horrorfilm wordt de meest gewelddadige film in het Conjuring-universum dus dat belooft wat. Lees hier waar je de film The Nun II kunt kijken.

My Big Fat Greek Wedding 3 (7 september)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
De romantische komedie My Big Fat Greek Wedding komt terug naar de bioscoopzalen met een gloednieuw avontuur. Ga mee met de Portokalos-familie tijdens hun reis naar een gezellig familiereünie in Griekenland voor een hilarische trip vol met liefde en onverwachte wendingen. Lees hier waar je de film My Big Fat Greek Wedding 3 kunt kijken.

Sisu (7 september)

Bioscoop

Te midden van de Tweede Wereldoorlog is de goudzoeker Aatami Korpi druk in de weer in Lapland. Zijn harde werk loont en hij wil de grote buit meenemen naar de dichtstbijzijnde stad. Aatami wordt onderweg echter tegengehouden door de nazi's, wiens patrouille onder leiding staat van de meedogenloze SS-officier Bruno Helldorf. Er volgt een kat-en-muisspel tussen de twee heren. Snoeiharde actie- en oorlogsfilm van de makers van John Wick. Lees hier waar je de film Sisu kunt kijken.

After Everything (13 september)

Bioscoop

Bron: Voltage Pictures
Acteur Hero Fiennes Tiffin en Josephine Langford zijn terug voor nog ritje sensuele romantiek en groot drama. Belegerd door een writer's block en de verpletterende breuk met Tessa, reist Hardin naar Portugal op zoek naar een vrouw die hij in het verleden onrecht heeft aangedaan - en om zichzelf te vinden. De After-franchise gaat door en door. Lees hier waar je de film After Everything kunt kijken.

Jeanne du Barry (14 september)

Bioscoop

Bron: Paradiso Entertainment
Gelukkig is acteur Johnny Depp uit de rechtzaal en terug op het witte doek! Jeanne Bécu groeit in de achttiende eeuw op in armoede als een buitenechtelijke dochter van een kleermaakster. Mede door haar honger naar cultuur en met behulp van haar intelligentie weet ze hogerop de sociale ladder te klimmen. Ze wordt uiteindelijk een van de minnaressen van Lodewijk XV die dankzij haar zijn levenslust hervindt. Biografisch en historisch genieten met topcast. Lees hier waar je de film Jeanne du Barry kunt kijken.

De Vuurlinie (14 september)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Van de Nederlandse Hollywood-regisseur Roel Reiné komt deze biografische drama- en oorlogsfilm over het leven van militair Marco Kroon. Op missie in Afghanistan leidt Marco Kroon zijn manschappen op heldhaftige wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Kroon echter in opspraak. Met Waldemar Torenstra, Sallie Harmsen en Tibor Lukács in de hoofdrol. Lees hier waar je de film De Vuurlinie kunt kijken.

Lees hier het artikel: Deze films komen in augustus 2023 in de Nederlandse bioscopen

A Haunting in Venice (14 september)

Bioscoop

De wereldberoemde detective Hercule Poirot is terug in een horrorverhaal waar de moordenaar altijd dichtbij is. Poirot is met pensioen en leeft in een zelfopgelegde ballingschap in Venetië, maar als hij een duistere scéance bijwoont en een van de gasten wordt vermoord belandt de detective in een sinistere wereld van schaduwen en geheimen. Lees hier waar je de fim A Haunting in Venice kunt kijken.

Retribution (21 september)

Bioscoop

Bron: Lionsgate
Geen bom onder de bus zoals bij de actiefilm Speed, maar nu wordt Liam Neeson alias Matt Truner geterroriseerd met een explosief onder zijn auto. Wie zijn de daders en wie bedreigd zijn gezin. Actie en drama van de makers van onder andere de films Non-Stop en The Commuter. Lees hier waar je de film Retribution kunt kijken.

Golda (21 september)

Bioscoop

Bron: Bleecker Street
Deze biografische dramafilm gaat over de Israëlische premier en IJzere dame Golda Meir. Wanneer Egypte, Syrië en Jordanië een verrassingsaanval op het land lanceren, betekent dit het begin van de Jom Kipoer-oorlog in het najaar van 1973. Meir staat hierdoor met haar mannelijk kabinet voor enorme uitdagingen. Hierbij gaat ze grote controversiële beslissingen niet uit de weg. Met de prachtige actrice Helen Mirren in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Golda kunt kijken.

Happy Single (21 september)

Bioscoop

Zo staat de sympatieke acteur Juvat Westendorp met zijn afgetrainde lichaam nog op de cover van men’s health, en zo schittert hij naast Jamie Grant in splinternieuwe romcom van eigen bodem. Lees hier waar je de film Happy Single kunt kijken.

Dumb Money (28 september)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
De film is het ultieme David vs. Goliath-verhaal, gebaseerd op het krankzinnige waargebeurde verhaal van gewone mensen die het script op Wall Street omdraaiden en rijk werden door GameStop (ja, de videogamewinkel in het winkelcentrum) om te vormen tot 's werelds populairste bedrijf. Van de ijzersterke regisseur Craig Gillespie ('I,Tonya' en 'Cruella'). Lees hier de waar je de film Dumb Money kunt kijken.

The Creator (28 september)

Bioscoop

Gaan de machines, computers en robots de wereld overnemen? Is de angst voor Artificiële of kunstmatige intelligentie (AI) realiteit? Hollywood heeft een splinternieuwe bombastische actie- en sciencefictionfilm over dit thema gemaakt waar er nog wel meer van gaan volgen. Met onder andere John David Washington, Allison Janney en Gemma Chan in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film The Creator kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's