Recensie: Freestyle is matige, rauwe actiefilm over vriendschap en een laatste drugsdeal

Recensie: Freestyle is matige, rauwe actiefilm over vriendschap en een laatste drugsdeal
Bekend thema in een nieuw Pools jasje

Film :

Vanaf 13 september is de actiefilm Freestyle op Netflix te zien. Deze Poolse film is er een over rappers, drugssmokkelaars en andere onderwereldfiguren met een rauw randje. Kan dat ons een beetje bekoren? Lees hier de recensie van Freestyle.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Riskante drugsdeal
De beginnende rapper Diego met een crimineel verleden heeft geld nodig om tijd in de opnamestudio te kunnen betalen. Hij zet een riskante, laatste drugsdeal op touw en moet daarbij terugvallen op oude maten uit zijn verslavingstijd.

Maciej Musiałowski in 'Freestyle'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 4,1

Een 'feelgood' film over criminele rappers die zich omhoog vechten uit hun misdadige leven en zegevieren: dat is Freestyle niet. Het tegendeel is waar en dat is positief. Het rauwe randje dat om Diego en zijn vrienden hangt wordt juist sferisch weergegeven. Drugs, gokhuizen, bordelen en geweld maken het plaatje compleet. De nadruk ligt dan ook niet op muziek - wat je zou verwachten met zo'n titel, maar op waar Diego vandaan komt en hoe hij tegen wil en dank terug gezogen wordt in de onderwereld. Freestyle draait om vriendschap, de liefde en om een opeenvolging van vermoeiende gebeurtenissen en om steeds onwaarschijnlijker plotwendingen. Geheel onnodig laat Freestyle de kijker achter met een open eind, omdat vermoedelijk niemand op een vervolg zal zitten te wachten. Twee sterren.

Cast
Maciej Musiałowski (Kryptonim: Polska), Michał Sikorski (Sonata) en Nel Kaczmarek (Wyzwanie). De regie is in handen van Maciej Bochniak.

Vanaf 13 september is de actiefilm Freestyle te zien op Netflix. Genre: misdaad. Tijdsduur: 88 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's