Recensie: Retribution met acteur Liam Neeson in simpele en explosieve actiethriller

Recensie: Retribution met acteur Liam Neeson in simpele en explosieve actiethriller
Van de producenten van Unknown, Non-Stop, Run All Night, and The Commuter

Film :

Vanaf 21 september is de film Retribution te zien in de bioscopen. Fans van de 71-jarige acteur Liam Neeson kunnen hun hart weer ophalen want hij doet het gewoon nog een keer. De tijd vliegt met deze thriller in de bioscoop en dat is een groot compliment. Lees hier de filmrecensie van Retribution.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Matt Turner
De Amerikaanse zakenman Matt Turner (Liam Neeson) woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Er zit een bom onder zijn autostoel.

Actrice Noma Dumezweni (Angela Brickmann) in de film 'Retribution'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 5,3

We hebben het allemaal vaker gezien. Een bom onder een bus in Speed uit 1994 met toen Keanu Reeves en Sandra Bullock in de hoofdrol wisten we massaal de bioscopen te vinden. Retribution doet hetzelfde met een simpel maar effectief verhaaltje waar een gezin wordt geterroriseerd door een schurk die geld wil. Verstand op nul en de rit gaat beginnen door het zakelijke district van Berlijn, waar de spanningen en paniek meerdere malen hoog oplopen. Met uitstekende rollen voor zijn kinderen Lilly Aspell (Emily) en Jack Champion (Zach) is het nooit saai in de auto. En Liam Neeson doet niets nieuws maar vermakelijk is het toch wel. Drie sterren.

Cast
Naast Liam Neeson (The Commutor) en Embeth Davidtz (Old) zijn ook Lilly Aspell (Wonder Woman 1984), Jack Champion (Avatar: The Way of Water), Arian Moayed (Succession), Matthew Modine (Oppenheimer) en Emily Kusche (Balloon) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Nimród Antal (Predators).

Vanaf 21 september 2023 is de film Retribution te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Thriller, Misdaad. Tijdsduur: 91 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV