Recensie: The Creator is rijke en imponerende scifi-actiefilm met actueel thema

Recensie: The Creator is rijke en imponerende scifi-actiefilm met actueel thema
Met John David Washington en Madeleine Yuna Voyles

Film :

Vanaf 28 september is de film The Creator te zien in de bioscopen. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, deze grote productie van Star Wars: Rogue One- regisseur Gareth Edwards is één van de beste scifi-actiefilm van de afgelopen tien jaar. Lees hier de filmrecensie van The Creator.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

This is a fight for our very existence
Het verhaal speelt zich af in een toekomstige oorlog tussen het menselijke ras en de troepen van de kunstmatige intelligentie (AI). Joshua is een ex-agent van de speciale eenheid. Hij rouwt om de verdwijning van zijn vrouw Maya. Hij wordt gerekruteerd om de Schepper, de ongrijpbare architect van de geavanceerde AI, op te sporen en te doden. Deze architect heeft een duister wapen ontwikkeld met de kracht om niet alleen de oorlog, maar ook het bestaan van de mensheid te beëindigen.

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,3

De wereld en de media heeft het er al jaren over: gaan wij overgenomen worden door kunstmatige intelligentie, en betekent dat het einde van de wereld? Hollywood is er dol op met voorbeelden als steven Spielbergs Artificial Intelligence: AI (2001), The Terminator (1984) en I Robot (2004). Deze film The Creator stijgt boven het gemiddelde uit door een goed verhaal, sterke plottwist en waanzinnige cast. Naast John David Washington zien we onder andere Gemma Chan en Alison Janney in sterke rollen. Grote ster is de 9-jarige Madeleine Yuna Voyles (Alphie het robotmeisje) in belangrijke sleutelrol. Met bovendien uitstekende special effects, sfeervolle sets en spannende actie is het kopen van een bioscoopkaartje het geld meer dan waard. Vier sterren.

Cast
Naast John David Washington (Tenet) en Madeleine Yuna Voyles zijn ook Gemma Chan (Crazy Rich Asians), Allison Janney (The People We Hate at the Wedding), Ken Watanabe (Inception) en Ralph Ineson (Guardians of the Galaxy) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Gareth Edwards (Rogue One: A Star Wars Story).

Vanaf 28 september 2023 is de film The Creator te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Sciencefiction, Avontuur, Actie, Drama. Tijdsduur: 133 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's