Deze films komen in november 2023 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in november 2023 in de Nederlandse bioscopen
Met Wish, Napoleon, The Marvels en meer

Film :

In november verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Na een rustige start van deze maand komen de grote blockbusters langzaam maar zeker naar het witte doek. Met onder andere het langverwachte The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, Disney's Wish en een paar leuke romcoms van eigen bodem. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Dear David (2 november)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Een jonge man wordt in zijn appartement belaagd door de geest van een jongen genaamd David, die hem schijnbaar probeert te vermoorden. De film Dear David is gebaseerd op het virale Twitter-spookverhaal uit het jaar 2017 van Adam Ellis, dat hem in een paar maanden tijd meer dan 1 miljoen volgers opleverde. Bekijk hier waar je Dear David kunt kijken.

Human Forever (2 november)

Bioscoop

Teun is 24, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Waarom? Teun is nu 24, maar niet heel zijn leven lang. Aangrijpende documentaire van Nederlandse bodem. Lees hier waar je de film Human Forever kunt kijken.

The Marvels (9 november)

Bioscoop

Brie Larson als Carol Danvers in 'The Marvels'. Bron: Disney
Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel is terug in nieuw superheldenverhaal. Ze heeft haar naam heroverd tegen de Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Het universum is nu echter gedestabiliseerd en dat heeft grote gevolgen. Carol wordt naar een wormgat gestuurd dat verband houdt met de Kree. Om het universum te redden zal ze haar krachten moeten bundelen met haar nichtje Monica Rambeau en Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel. Lees hier waar je de film The Marvels kunt kijken.

Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn (9 november)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Actrice Barbara Sloesen is terug voor een tweede deel in succesvolle romcom. Er zijn inmiddels een paar jaar verstreken en na een pijnlijke break-up is het leven van Iris dan eindelijk echt zoals het zou moeten zijn! Ze is zwanger van haar grote liefde Reza, haar zoontje is dol op hem en als hij na de bevalling ook nog eens op één knie gaat, is alles één grote, suikerzoete roze wolk. Of ... toch niet? Lees hier waar je de film Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn kunt kijken.

Hardcore Never Dies (9 november)

Bioscoop

Bron: The Searchers
De 17-jarige Michael droomt van een mooie toekomst als pianist, maar zijn muziekopleiding loopt niet van een leien dakje. In zijn zoektocht naar inspiratie krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: zijn broer Danny introduceert hem in de opkomende Rotterdamse gabber-scene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en héél véél drugs.Lees hier waar je de film Hardcore Never Dies kunt kijken.

Norwegian Dream (16 november)

Bioscoop

Bron: Cinemien
Drama over echte liefde. De negentienjarige Robert is een Poolse migrant werkzaam in een visfabriek in Noorwegen. Het geld kan hij goed gebruiken om zijn moeder en zichzelf een beter leven te geven. Tussen hem en zijn collega Ivar groeit een hechte relatie die grote uitdagingen met zich meebrengt. Robert wil namelijk loyaal blijven aan zijn medelandgenoten, maar hij wil ook voor zijn liefde kiezen. Zijn keuze wordt bemoeilijkt wanneer een staking uitbreekt bij de Poolse werknemers. Lees hier waar je de film Norwegian Dream kunt kijken.

Lees hier het artikel: Deze films komen in oktober 2023 in de Nederlandse bioscopen

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (16 november)

Bioscoop

De nieuwe film is een prequel en gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2020 van schrijver Suzanne Collins. 64 jaar voordat hij de tirannieke president van Panem wordt, ziet Coriolanus Snow een kans op een verandering in het lot als hij de mentor is van Lucy Gray Baird, het vrouwelijke eerbetoon uit District 12. Lees hier waar je de film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes kunt kijken.

The Kill Room (16 november)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Met niemand minder dan Uma Thurman, Joe Manganiello en Samuel L. Jackson is misdaad een kunstvorm. Kunsthandelaarster Patrice werkt samen met de dodelijke huurmoordenaar Reggie en zijn baas Gordon aan een witwasoverval die een eigen leven gaat leiden. Lees hier waar je The Kill Room kunt kijken.

Rocco & Sjuul (16 november)

Bioscoop

De prachtige actrice Beppie Melissen en Sabri Saad el Hamus schitteren in een nieuwe Nederlandse komedie en dramafilm waar kiezen tussen familie en liefde altijd een moeilijke keuze is. Feelgood met een traan, altijd heerlijk. Lees hier waar je de film Rocco & Sjuul kunt kijken.

Wish (22 november)

Bioscoop

Asha in de film 'Wish'. Bron: Disney
De verwachtingen zijn hooggespannen. want Disney pakt deze november en decembermaand uit met een prachtige animatiefilm die doet denken aan Frozen-films met nog meer magie. De 17-jarige Asha is afkomstig uit Rosas, een groot magisch rijk waar wensen uitkomen. Ze is een scherpzinnige idealist die haar thuis wil beschermen tegen een duistere en kwaadaardige macht. Lees hier waar je de film Wish kunt kijken.

Napoleon (23 november)

Bioscoop

Met Gladiator-regisseur Ridley Scott en meesterlijk acteur Joaquin Phoenix moet dit natuurlijk prachtig worden. Een epische film over het leven van Napoleon. De film laat een intiem inkijkje zien in de oorsprong van de Franse militaire leider en zijn snelle opmars tot keizer. Centraal in het verhaal staat Napoleons meeslepende en grillige relatie met zijn vrouw en ware liefde, Josephine. Lees hier waar je de film Napoleon kunt kijken.

Freelance (30 november)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Een explosieve actiekomedie met John Cena, Alison Brie en Juan Pablo Raba in de hoofdrol. Wanneer Mason besluit het leger te verlaten om een gezin te starten, wordt zijn nieuwe, uitzichtloze leven onderbroken door een gevaarlijke missie. Lees hier waar je de film Freelance kunt kijken.

May December (30 november)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Twintig jaar nadat hun beruchte roddelromantiek het land in zijn greep had, bezwijkt een getrouwd stel onder de druk wanneer een actrice arriveert om onderzoek te doen voor een film over hun verleden. Topactrices Natalie Portman en Julianne Moore in een nieuwe drama- en komediefilm van Amerikaanse bodem. Lees hier waar je de film May December kunt kijken.

Thanksgiving (30 november)

Bioscoop

Helemaal toepasselijk sluiten we af met een horrorfilm die gebaseerd is op de het bekende Amerikaanse feest van familie en liefde, maar liefde is verdwijnt als sneeuw voor de zon. Nadat een heftige Black Friday-rel in een tragedie eindigt, terroriseert een mysterieuze, door Thanksgiving geïnspireerde moordenaar Plymouth, Massachusetts – de geboorteplaats van de beruchte feestdag. Lees hier waar je de film Thanksgiving kunt kijken.

Black Friday kan een horror zijn en daarom is het een goed idee om op deze dagen gewoon vanuit huis te bestellen. Doe de beste Black Friday aankopen bij blackfridaydeals.nu.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's