Nieuw seizoen Floortje naar het einde van de wereld start donderdag op NPO 1 in Zimbabwe

Nieuw seizoen Floortje naar het einde van de wereld start donderdag op NPO 1 in Zimbabwe
Brent, Laurie en tienerzoon Oliver wonen in huis van aarde

Kijktip :

Floortje naar het einde van de wereld is vanaf donderdag 26 oktober weer terug op NPO 1. Floortje Dessing gaat weer op reis om bijzondere mensen te ontmoeten die het roer hebben omgegooid en een totaal ander leven zijn gaan leiden.

Floortje naar het einde van de wereld gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Waar reist Floortje dit seizoen naartoe?
In het programma reist Floortje de hele wereld over om mensen te bezoeken die hebben besloten aan de andere kant van de wereld een nieuw leven op te bouwen. Dit seizoen ziet ze onder meer hoe mensen een kleinschalige olifantenopvang runnen in een afgelegen bergdorp in Thailand, of naar het platteland van Japan verhuizen om je leven te wijden aan washi: de traditionele Japanse manier van papier maken.

Zimbabwe
In de eerste aflevering reist Dessing af naar Zimbabwe, waar voormalig leeuwenonderzoeker Brent woont met zijn vrouw Laurie en hun tienerzoon Oliver. In een piepklein dorpje aan de rand van het Hwange National Park wonen zij in een zelfgebouwd huis, gemaakt van aarde. Het gezin heeft er heel bewust voor gekozen om te leven zoals de lokale gemeenschap dat doet. Zo gaat zoon Oliver elke dag een uur lopend heen en terug naar de lokale school en spreekt hij, naast Engels, ook vloeiend de lokale taal. Floortje draait een paar dagen mee in het leven van dit bijzondere gezin.

Het nieuwe seizoen van Floortje naar het einde van de wereld is vanaf donderdag 26 oktober wekelijks om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Floortje naar het einde van de wereld terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's