Recensie: The Boy and the Heron is nieuw, fantasierijk Studio Ghibli-pareltje

Recensie: The Boy and the Heron is nieuw, fantasierijk Studio Ghibli-pareltje
Nu dan echt de laatste van Hayao Miyazaki?

Film :

De nieuwe Studio Ghibli film The Boy and the Heron draait tijdens het Leiden International Film Festival. Van een nieuwe film van de Japanse animestudio hebben wij bij voorbaat altijd al hoge verwachtingen en we kunnen gelukkig stellen dat ook deze film die verwachtingen weer volledig heeft waargemaakt. Lees hier de filmrecensie van The Boy and the Heron.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mysterieuze toren
De moeder van de 12-jarige Mahito komt om tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Zijn vader hertrouwt snel met haar zus en het gezin evacueert naar haar afgelegen landgoed. Daar ontdekt Mahito een mysterieuze toren die hem naar een andere dimensie brengt, eentje waar volgens een pratende reiger zijn moeder nog leeft.

The

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 83% | IMDb ★ 7,6

De nieuwe film van Miyazaki is er eentje waar we enorm naar hebben uitgekeken en dat bleek terecht: ondanks dat deze film na de openingscène even op gang moet komen en echt de tijd neemt om de thema's vorm te geven, is er uiteindelijk nergens reden om te twijfelen aan de schoonheid van deze film: zowel op beeld als in het geluid als in het verhaal zit absoluut geen enkel schoonheidsfoutje en je moet ook regelmatig op het puntje van je stoel zitten om in elke metafoor een thema te ontdekken. Daarnaast zijn ook de fantasierijke personages, waaronder de grijze reiger (de 'heron' in de titel) die zowel voor het oog als voor het oor een lust is. Een lach en een traan zitten beide in deze film en dat maakt Ghibli dan ook Ghibli. Wat dat betreft is het recept zeker nog niet uitgewerkt. 4 sterren.

Cast
Naast Soma Santoki (The Days) en Masaki Suda (Wilderness) spelen ook Takuya Kimura (Blade of the Immortal), Kô Shibasaki (47 Ronin) en Shohei Hino (My Happy Marriage) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Hayao Miyazaki (The Wind Rises).

De film The Boy and the Heron is te zien op het Leiden International Film Festival. Vanaf in de Nederlandse bioscopen. Genre: fantasie, drama. Tijdsduur: 124 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's