Recensie: Maud & Babs seizoen 2 is zeer realistisch met komische momenten

Recensie: Maud & Babs seizoen 2 is zeer realistisch met komische momenten
Met Rifka Lodeizen, Loes Luca en Georgina Verbaan

Film :

Vanaf vrijdag 3 november is het tweede seizoen van Maud & Babs bij Omroep MAX te zien op NPO 1. Hoe vergaat het Babs, die de diagnose dementie gekregen heeft, en haar twee (mantelzorgende) dochters? Lees hier onze serierecensie van Maud & Babs seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Spookrijden
De serie volgt Maud, die mantelzorger is voor haar moeder Babs. Zij begon in het eerste seizoen te dementeren. Alles lijkt redelijk onder controle: Babs heeft thuiszorg van Gino en dochter Maud helpt, naast haar drukke verloskundigenpraktijk waar zij kan. Zus Juliette onttrekt zich nog steeds zoveel mogelijk aan de mantelzorg. Rosa, (klein) dochter woont weer thuis en kibbelt als vanouds met broer Joost. Als Babs door de politie van de snelweg wordt gehaald vanwege spookrijden realiseert Maud zich dat de zorg voor haar moeder anders moet.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 82% | IMDb ★ 7,5

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste aflevering van Maud & Babs seizoen 2.

Fans van Maud & Babs die halsreikend hebben uitgekeken naar het vervolg worden niet teleurgesteld. Voor mantelzorgers met dementerende ouders en jongvolwassen kinderen die zich in de spreekwoordelijke spagaat bevinden is de serie een feest der herkenning. Daar waar de aanpak van de serie Oogappels vooral op het verdriet om je naaste met Alzheimer focust, laat Maud & Babs zien dat er nog genoeg te lachen valt met én om mensen met dementie, als je er maar oog voor hebt. Met een lach en een traan worstelen Maud, Babs en de familie zich door het leven op weg naar het onvermijdelijke einde. Mooi gedaan. We verheugen ons op de volgende afleveringen. Vier sterren.

Cast
Naast de terugkerende Rifka Lodeizen (Judas), Loes Luca ('t Schaep met de 5 pooten) en Peter Paul Muller (All Stars) speelt ook Georgina Verbaan (Klem) in de serie. Zij vervangt Kim van Kooten. Deze productie is geregisseerd door Norbert ter Hall (De Belofte van Pisa).

Loes Luca als Babs in 'Maud & Babs'. Bron: Omroep MAX

Het nieuwe seizoen van Maud & Babs is vanaf vrijdag 3 november elke vrijdag om 21.25 uur te zien op NPO 1. Genre: drama, komedie. Totaal aantal afleveringen: 8. Tijdsduur: 29 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV