Serierecensie: Oogappels seizoen 5 schuift van 'puberproblenen' naar het ultieme 'loslaten'

Serierecensie: Oogappels seizoen 5 schuift van 'puberproblenen' naar het ultieme 'loslaten'
Beleeft de serie een nieuw hoogtepunt?

Film :

Vanaf 13 september staat de eerste aflevering van het vijfde seizoen van Oogappels op NPO Plus en wordt uitgezonden op NPO 1. De serie is geliefd in Nederland en wordt door zo'n beetje elke kijker vind de verhalen in de serie geweldig. Daar denken wij bij Gids.tv ook zo over, lees hier onze eerste indruk van Oogappels seizoen 5.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Uitzwaaien
Ouders zwaaien hun kinderen uit, stellen gaan uit elkaar en carrières lopen niet zoals gepland. Alles komt weer voorbij in de nieuwe reeks van Oogappels. In de eerste aflevering maakt Chris zich op voor zijn vertrek. Hansje voert geen klap uit op school en tussen haar en Merel botert het totaal niet. Mees heeft eindelijk een eigen plek gevonden en gaat het huis uit.

De cast van het eerste seizoen van 'Oogappels'. Bron: BNNVARA

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 88% | IMDb ★ 8,1

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van Oogappels seizoen 5.

Dit vijfde seizoen gaat mee in de stijgende lijn die deze serie al een aantal seizoenen laat zien: net als de karakters blijft de serie zelf maar groeien en veranderen. Langzaam maar zeker veranderd de toon van de serie ook een beetje: van de typische puber- en opvoedproblemen in de eerste seizoenen komt steeds vaker het thema 'loslaten' om de hoek kijken. Ook nog eens in alle vormen en maten, want niet alleen het loslaten van kinderen maar ook het loslaten van ouders of partners komt terug. Die shift in toon is ook een geweldige zet, want op die manier laten de makers de kijker ook meegroeien met de karakters in de serie. Als je zelf door een soortgelijke situatie gaat, komt dat nog eens extra hard binnen. Tijd om deze serie los te laten is er echter nog niet: het zesde seizoen is 'gewoon' op komst. 4,5 ster.

Cast
In de hoofdrollen van deze serie vinden we onder meer Malou Gorter, Ramsey Nasr, Bracha van Doesburg, Jeroen Spitzenberger, Suzanne Radder en Juna de Leeuw. Deze productie wordt geleid door Will Koopman (Gooische Vrouwen).

Vanaf 13 september 2023 is wekelijks een nieuwe aflevering van Oogappels te zien op NPO 1 en te streamen op NPO Plus. Genre: drama, komedie. Totaal aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's