Recensie: actiekomedie Voleuses [Wingwomen] doet Charlie’s Angels op z’n Frans

Recensie: actiekomedie Voleuses [Wingwomen] doet Charlie’s Angels op z’n Frans
Net actrice Mélanie Laurent, Adèle Exarchopoulos en Manon Bresch

Film :

Vanaf 1 november is de film Voleuses te zien op Netflix. De beeldschone Inglourious Basterds-actrice Mélanie Laurent speelt niet alleen de hoofdrol in deze film, maar tekende ook voor de regie. Een luchtige actiekomedie is het resultaat met een flinke feministische inslag. Lees hier de filmrecensie van Voleuses.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Het verhaal gaat over Alex en Carole. Zij zijn jeugdvriendinnen en misdaadpartners en schakelen de hulp in van wapenhandelaar Clarence, op de hielen gezeten door een drugskartel, en bokser Sam om een schilderij te stelen uit het Louvre. Ze trotseren gevaarlijke speciale eenheden en ontdekken dat hun vriendschap hierdoor onherroepelijk verandert.

Actrice Isabelle Adjani (Marraine) in de film 'Voleuses'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 58% | IMDb ★ 5,8

In deze productie gaan we van de ene naar de andere prachtige locaties in onder andere Zwitserland en Frankrijk. Een film die een publiekslieveling wil zijn en hier en daar toch doet denken aan haar Amerikaanse voorganger Charlie's Angels. De actie is soms leuk, met onder andere een pikante vechtscène in een slaapkamer en een wilde drone-achtervolging. Het is helaas moeilijk om de personages in je hart te sluiten en het verhaal valt zelfs op enkele momenten compleet dood. Wanneer de film in de finale overgaat in grootse emoties, waarbij je de zakdoekjes naast je neer moet zetten, geeft het verhaal niet alle antwoorden. Of zit er een deel twee in het verschiet? Met niet al te hoge verwachtingen kan je dit best proberen, maar Oscars gaan ze hier niet mee winnen. Twee sterren.

Cast
Naast Mélanie Laurent (Inglourious Basterds) en Adèle Exarchopoulos (All Your Faces) zijn ook Isabelle Adjani (Sisters), Manon Bresch (Mortel) en Félix Moati (The French Dispatch) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Mélanie Laurent (Now You See Me).

Vanaf 1 november 2023 is de film Voleuses (Engelse titel: Wingwomen) te zien op Netflix. Genre: actie, komedie, misdaad. Tijdsduur: 114 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's