Recensie: FERRY geeft keiharde historische waarheid van Ferry Bouman weer

Recensie: FERRY geeft keiharde historische waarheid van Ferry Bouman weer
Hoe Ferry en Danielle elkaar ontmoette

Film :

De Nederlands-Vlaamse Netflix-serie Undercover is al drie seizoenen lang een enorme hit, en dus kon een spin-off niet uitblijven. Daarom volgt in 2021 ook de allereerste speelfilm rond het personage van Ferry Bouwman. Maar daarvoor moeten we wel eerst terug in de tijd. Lees hier onze recensie van FERRY.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry daarom terug naar zijn geboortestreek. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kampeerleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Daniëlle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry.

Frank Lammers, Elise Schaap, Huub Stapel, Raymond Thiry en Monic Hendrickx in key art voor 'Ferry'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 82% | IMDb ★ 7,0

Voor sommige fans was de schermtijd van Ferry Bouman in het tweede seizoen van de serie Undercover een zware teleurstelling. Dit wordt in de film Ferry helemaal goed gemaakt. De film sluit naadloos aan op het eerste seizoen van Undercover. De eerste ontmoeting van Ferry en Daniëlle staat centraal: de romantiek spat daarin van je beeldscherm af. De mix van romantiek en misdaad is perfect voor deze film. De show wordt gestolen door de waanzinnige actrice Elise Schaap als de naïeve Danielle. Ook de bijrollen van Monic Hendrickx, Raymond Thiry en Huub Stapel vallen bij ons in de smaak. Kortom: een lekkere en vermakelijke film met een uitstekend script en leuke humor. Tip: zet de ondertiteling zeker aan, mits je het Brabants dialect heel goed machtig bent.

Cast
Naast Frank Lammers (Undercover) en Elise Schaap (Soof 3) zijn ook Raymond Thiry (Penoza: The Final Chapter), Monic Hendrickx (Penoza) en Huub Stapel (Flikken Rotterdam) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Cecilia Verheyden (Undercover).

Vanaf 14 mei 2021 is FERRY te kijken op Netflix. Genre: misdaad, actie, drama. Tijdsduur: 106 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's