Nieuw op Disney+: deze films en series stream je in december 2023

Nieuw op Disney+: deze films en series stream je in december 2023
Met onder meer Indiana Jones and the Dial of Destiny

Film :

December is de laatste maand van het jaar: Sinterklaas, kerstfeest, oud en nieuw, lekker eten, koude temperaturen, sneeuw, open haarden, dekentjes op de bank en de streamingdiensten die hun beste titels uit de kast halen om ons de koude dagen door te helpen. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in december 2023.

5 kijktips van Gids.tv

The Shepherd (1 december)

Disney+ (film)

Ben Radcliffe in 'The Sheperd'. Bron: Disney Plus
Op Kerstavond vliegt een jonge piloot van de Royal Air Force over de Noordzee naar huis. Hij komt in gevaar als zijn radio en elektriciteit uitvallen, waardoor de piloot strandt met weinig brandstof. Net wanneer zijn geluk op lijkt te raken, brengt een mysterieuze barmhartige samaritaan hem in veiligheid. Lees hier waar je vanaf 1 december The Shepherd kunt kijken.

Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever (8 december)

Disney+ (film)

Greg en Rowley in 'Diary of a Wimpy Kid: Cabin Fever'. Bron: Disney Plus
De wintervakantie blijkt dit jaar bijzonder stressvol te zijn voor Greg Heffley. Nadat hij per ongeluk een sneeuwschuiver heeft beschadigd tijdens het maken van een sneeuwpop met zijn beste vriend Rowley Jefferson, maakt Greg zich zorgen dat hij de nieuwe spelconsole, die hij zo graag wil, niet voor Kerstmis zal krijgen. Om het nog erger te maken raakt hij ingesneeuwd met zijn familie, inclusief zijn chagrijnige oudere broer Rodrick en vervelende jongere broer Manny. Lees hier waar je vanaf 8 december Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever kunt kijken.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (15 december)

Disney+ (film)

Harrison Ford als Henry Jones in Indiana Jones and the Dail of Destiny. Bron: Disney
Het is 1969, het hoogtepunt van de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Vele wetenschappers aan de Amerikaanse kant hebben een nazistische achtergrond. Indiana Jones heeft zijn zinnen erop gezet om dergelijke naziactiviteiten en intenties aan het licht te brengen in hun zogenaamd wetenschappelijk werk voor de maanlanding. Lees hier waar je Indiana Jones and the Dial of Destiny kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Percy Jackson and the Olympians, S1 (20 december)

Disney+ (serie, première)

Walker Scobell en Leah Jeffries in 'Percy Jackson & the Olympians'. Bron: Disney Plus
De serie vertelt het verhaal van de 12-jarige moderne halfgod Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn pas ontdekte bovennatuurlijke krachten. Wanneer de hemelgod Zeus hem ervan beschuldigt zijn meesterbliksemschicht te hebben gestolen moet Percy door Amerika trekken om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen. Bekijk hier waar je vanaf 20 december Percy Jackson and the Olympians kunt streamen.

Na de seizoenspremière, die bestaat uit twee afleveringen, volgt er wekelijks een nieuwe aflevering tot aan de seizoensfinale op 31 januari 2024.

What If...?, S2 (22 december)

Disney+ (serie, première)

Tony Stark als kerstman in 'What If...?' seizoen 2
In het tweede seizoen vervolgt The Watcher de reis als onze gids door het onmetelijke multiversum en introduceert gloednieuwe en bekende gezichten in het Marvel Cinematic Universe. De animatie- anthologiereeks onderzoekt, herbeleeft en verandert klassieke Marvel Cinematic-momenten met een ongelooflijke stemmencast, waaronder een groot aantal sterren die hun iconische rol opnieuw vertolken. Lees hier waar je What If...? kunt kijken.

Na de seizoenspremière, die bestaat uit één aflevering, volgt dagelijks een nieuwe aflevering tot aan de seizoensfinale op 31 december.

Verder op Disney+

  • BTS Monuments: Beyond The Star (20 december, docuserie, bingen) BTS viert hun 10-jarig jubileum als popiconen van de 21e eeuw en keert terug naar Disney+ met BTS Monuments: Beyond The Star. Een nieuwe achtdelige docuserie met nooit eerder vertoonde interviews, optredens en momenten achter de schermen met RM, Jin, SUGA, J-hope, Jimin, V en Jung Kook. Zij nemen het publiek mee op een diepgaande reis door de 10-jarige carrière van de band en belicht hun hoogte- en dieptepunten voor de allereerste keer in een boeiend docuserieformaat. Kijk ook de trailer.
  • Doctor Who Holiday Special: The Church on Ruby Road (25 december, special) Speciale kerstspecial van de langlopende tv-serie Doctor Who, die komend jaar haar 50ste jubileum viert.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's