Recensie: Hardcore Never Dies brengt Oerhollandse familiedrama met snoeiharde beats

Recensie: Hardcore Never Dies brengt Oerhollandse familiedrama met snoeiharde beats
Vijf sterren voor Joes Brauers en Jim Deddes

Film :

Vanaf 9 november is de film Hardcore Never Dies te zien in de bioscopen. De makers van De Oost komen met een film die naast een gabberfeest van herkenning met gruwelijke beats ook een bijna ontroerend familiedrama in zich heeft. De cast is waanzinnig met ijzersterke rollen voor Jim Deddes en Joes Brauers. Ga dat zien! Lees hier de filmrecensie van Hardcore Never Dies.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Michael en Danny
De zeventienjarige Michael droomt van een grote toekomst als pianist. Thuis wordt die ambitie niet gesteund. Wanneer zijn broer Danny hem introduceert in de opkomende Rotterdamse gabber-scene, valt Michaels als een blok voor de wereld van snoeiharde beats, broederschap en drugs.

Jim Deddes (midden) als gabber Danny en Joes Brauers als zijn broer Michael in ‘Hardcore Never Dies’

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 89% | IMDb ★ 7,7

Dit Oer-Hollands coming-of-age drama van regisseur Jim Taihuttu (onder andere bekend van de film Rabat) maakt het helemaal waar. Mensen die helemaal niets hebben met kale koppen, pillen en gruwelijke beats: zelfs zij zullen genieten van dit verhaal over de broers Michael en Danny. De sfeer van de jaren '90 is een feest van herkenning als je deze bizarre en unieke periode hebt meegemaakt. Het meeslepende verhaal in combinatie met zowel een klassieke soundtrack als de gabbermuziek is goud in deze productie waar de rode draad familiedrama is. De cast is geniaal met acteur Jim Deddes in een waanzinnige rol en Joes Brauers in de rol van zijn leven. De finale moet even indalen, maar de volgende dag besef je dat je een geweldige film hebt gezien. Vijf sterren.

Cast
Naast Joes Brauers (Quo Vadis, Aida?) en Jim Deddes (Mocro Maffia) zijn ook Rosa Stil, Huub Smit (New Kids Turbo) en Joenoes Polnaija (Instinct) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jim Taihuttu (De Oost en Wolf).

Vanaf 9 november 2023 is de film Hardcore Never Dies te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama, thriller, misdaad, Muziek. Tijdsduur: 115 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's