Primeur: verkiezingsdebat donderdag te zien op SBS6 onder leiding van Wilfred Genee

Primeur: verkiezingsdebat donderdag te zien op SBS6 onder leiding van Wilfred Genee
Nabeschouwing bij Vandaag Inside

Kijktip :

Donderdag 16 november breekt een bijzonder moment aan bij SBS6: voor het eerst is een verkiezingsdebat te zien op deze zender. Ook SBS heeft besloten zich te mengen in de politieke strijd in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november.

Verkiezingen komen eraan: waar en wanneer kun je debatten op tv zien?

Merel Ek en Sam Hagens
Het debat van Nederland wordt geleid door Wilfred Genee, hij presenteert deze avond samen met Hart van Nederland-verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens. Dit is het eerste verkiezingsdebat ooit op deze zender. Nederlanders gaan hierbij in gesprek met de lijsttrekkers van de vier grootste partijen uit de peilingen van dit moment: Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (PvdA/GroenLinks) en Geert Wilders (PVV).

Nederlanders aan het woord
Het wordt geen traditioneel tv-debat. In dit debat staan namelijk Nederlanders centraal die zelf ervaring hebben met de vier belangrijkste thema’s van de aankomende verkiezingen, die naar voren zijn gekomen uit onderzoek onder leden van het Hart van Nederland-panel: gezondheidszorg, wonen, migratie en rondkomen (bestaanszekerheid). Zij delen hun persoonlijke verhaal met de politici, die vervolgens met elkaar kunnen discussiëren. Na afloop wordt er bij Vandaag Inside uitgebreid nabeschouwd door René van der Gijp en Johan Derksen.

Het debat van Nederland is donderdag 16 november om 20.30 uur te zien en de nabeschouwing in Vandaag Inside om 22.00 uur op SBS6. Daarna kun je Het debat van Nederland terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's