Verkiezingen komen eraan: waar en wanneer kun je debatten op tv zien?

Verkiezingen komen eraan: waar en wanneer kun je debatten op tv zien?
First Dates wordt First Debates

Kijktip :

De maand november is aangebroken, wat betekent dat de Tweede Kamerverkiezingen eraan komen. Weet je nog niet op welke partij gaat stemmen, dan is het zeker zinvol om debatten op tv te volgen. Verschillende zenders besteden aandacht aan de verkiezingen van 22 november, wanneer kun je belangrijke debatten tussen politici op tv bekijken?

Eerste tv-debat RTL met hoofdrolspelers
In het eerste grote RTL-verkiezingsdebat op 5 november gaan drie deelnemers de strijd met elkaar aan: Dilan Yeşilgöz (VVD), Pieter Omtzigt (NSC) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA). RTL Nieuws heeft de deelnemers uitgenodigd op basis van de meest recente Peilingwijzer en de drie deelnemers hebben inmiddels toegezegd aanwezig te zijn.
Het eerste RTL-debat is op zondag 5 november om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Groot tv-debat RTL met meer deelnemers
Op 12 november is bij RTL een debat te zien met een groter gezelschap lijsttrekkers. Zes of zeven politici gaan vragen van het RTL Nieuwspanel beantwoorden om zo een gesprek tussen kiezers en lijsttrekkers op gang te brengen.
Dit tweede grote RTL-debat is op 12 november om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Eerste verkiezingsdebat ooit op SBS6
SBS6 staat op donderdag 16 november de hele avond in het teken van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Wilfred Genee presenteert samen met Merel Ek en Sam Hagens het eerste verkiezingsdebat ooit op de zender: Het debat van Nederland. In dit debat gaan Nederlanders in gesprek met de lijsttrekkers van de vier grootste partijen, Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) en Geert Wilders (PVV). Om 22.00 uur beschouwen Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee in Vandaag Inside het debat na.
Het debat van Nederland is 16 november om 20.30 uur te zien op SBS6.

EenVandaag Verkiezingsdebat De Toekomst van Nederland
In Ahoy debatteren op 20 november zes lijsttrekkers: Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA), Geert Wilders (PVV), Rob Jetten (D66), Pieter Omtzigt (NCS) en Caroline van der Plas (BBB). Pieter Jan Hagens leidt het debat dat zowel op televisie en radio wordt uitgezonden. Afhankelijk van de actualiteit komen de volgende thema’s aan bod: migratie, klimaat en economie/bestaanszekerheid. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 november komen andere partijen aan bod in de studio tijdens de reguliere uitzendingen.
EenVandaag Verkiezingsdebat is maandag 20 november om 18.20 uur te zien op NPO 1.

NOS Nederland Kiest: het debat
De avond voor de verkiezingen brengt de NOS traditiegetrouw het slotdebat. In twee delen: de kleinere partijen vóór het Achtuurjournaal en erna de negen grootste partijen. Alle partijen die nu in de Tweede Kamer zitten en meedoen aan de verkiezingen worden uitgenodigd. Wie de negen grootste zijn, die deelnemen aan het tweede deel van de avond, wordt bepaald aan de hand van het aantal zetels in de huidige Tweede Kamer en het aantal zetels in de Peilingwijzer op 1 november. De debatten worden gevoerd in drietallen die door de redactie worden samengesteld. Ook de thema’s worden bepaald door de redactie. Die thema’s worden geïntroduceerd met korte reportages en, in deel twee, met gesprekken die Simone Weimans voert met betrokkenen. Het eerste debat staat onder leiding van Winfried Baijens, Rob Trip leidt het tweede.
NOS Nederland Kiest: het debat is dinsdag 21 november om 19.00 en 20.30 uur te zien op NPO 1.

First Debates
In een speciale aflevering van First Dates opent het restaurant van de liefde zich voor een aantal politieke ‘dates’. In deze special gaan Rob Jetten (D66), Caroline van der Plas (BBB), Eline Vedder (CDA), Esmah Lahlah (GroenLinks-PvdA), Joost Eerdmans (JA21) en Laurens Dassen (Volt) aan tafel in gesprek met een zwevende kiezer, om te luisteren naar elkaars standpunten. Is de kiezer te overtuigen om op de politicus te gaan stemmen op 22 november?
First Debates is dinsdag 21 november om 19.25 uur te zien op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's