Het Land van Jan en Alleman start woensdag met Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt

Het Land van Jan en Alleman start woensdag met Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt
Geertjan Lassche spreekt dit seizoen met vijf personages

Kijktip :

Politici Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt komen allebei uit het oosten van het land. Geertjan Lassche verdiept zich in de eerste aflevering van de documentaireserie Het Land van Jan en Alleman in hun regio en onderzoekt culturen en tradities.

Vijf personages
Welke geografische diversiteit herbergt Nederland? Daarvoor onderzoekt Geertjan Lassche culturen, streken en tradities en portretteert hij vijf totaal verschillende personages. Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas zijn in de eerste aflevering aan de beurt.

Geertjan Lassche
In 2022 maakte Geertjan een documentaire over voetbaltrainer Louis van Gaal. Voor Louis kreeg hij toegang tot het privéleven van de toenmalig bondscoach. Lassche hoopt met deze serie het beeld dat mensen uit de Randstad hebben van mensen uit de regio kan veranderen. De vijf geportretteerden in het programma zijn dialectzanger Hendrik Jan Bökkers, een geëmigreerde boerin met heimwee, een ex-docent die vastliep in het systeem, een orthodox-christelijke timmerman en een Marokkaanse jongerenwerker. Door aandachtiger naar het vijftal te kijken, blijkt dat stereotypen niet kloppen en alles veel diverser is dan het lijkt.

Het Land van Jan en Alleman is vanaf woensdag 15 november elke woensdag rond 22:35 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan de leukste fragmenten van Het Land van Jan en Alleman terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV