Slotdebat Nederland kiest van NOS is dinsdag te zien op NPO 1

Slotdebat Nederland kiest van NOS is dinsdag te zien op NPO 1
Wie overtuigt avond voor de stembussen opengaan?

Kijktip :

De avond voor de verkiezingen zendt de NOS zoals altijd het slotdebat uit. Nederland kiest: het debat is dinsdag 21 november te zien op NPO 1, kunnen de lijsttrekkers de zwevende kiezers nog overtuigen?

Slotdebat van de NOS gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Debat in twee delen
Dit debat vindt plaats in twee delen: de kleinere partijen vóór het Achtuurjournaal en erna de negen grootste partijen. Alle partijen die nu in de Tweede Kamer zitten en meedoen aan de verkiezingen worden uitgenodigd. Wie de negen grootste zijn, die deelnemen aan het tweede deel van de avond, is bepaald aan de hand van het aantal zetels in de huidige Tweede Kamer en het aantal zetels in de Peilingwijzer op 1 november. Onder anderen Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA), Dilan Yesilgöz (VVD) en Pieter Omtzigt (NSC) zijn erbij.

Winfried Baijens en Rob Trip
De debatten worden gevoerd in drietallen die door de redactie zijn samengesteld. Ook de thema’s worden bepaald door de redactie. Die thema’s worden geïntroduceerd met korte reportages en, in deel twee, aansluitend daarop een gesprek tussen Simone Weimans en een betrokkene. Het eerste debat staat onder leiding van Winfried Baijens en Rob Trip leidt het tweede.

NOS Nederland kiest: het debat is dinsdag 21 november van 19.00-19.52 uur en 20.30-22.00 uur te zien op NPO 1. Daarna kun je NOS Nederland kiest: het debat terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's