Recensie: Napoleon is gezapig portret van wereldberoemd heethoofd

Recensie: Napoleon is gezapig portret van wereldberoemd heethoofd
Met Joaquin Phoenix in titelrol

Film :

Vanaf donderdag 23 november draait de nieuwe film Napoleon in de Nederlandse bioscopen. Ridley Scott duikt weer in een belangrijk historisch verhaal, maar net als bij zijn vorige poging House of Gucci komt hij ook in deze film niet verder dan een lijst feiten met gigantische sets. Lees hier de filmrecensie van Napoleon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Je bent niks zonder mij"
Een persoonlijke kijk op de afkomst van de Franse militaire leider en de snelle, meedogenloze klim naar keizer, gezien door het prisma van Napoleons verslavende, vluchtige relatie met zijn vrouw en één grote liefde, Josephine.

Napoleon Bonaparte op het slagveld. Bron: Sony Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 64% | IMDb ★ 6,9

De vertelling van het wereldberoemde verhaal over Napoleon Bonaparte betitelen wij als 'gezapig': het sleept een beetje voort en zeker in de kleine momenten weet deze film ons alles behalve te raken en vermaken. Wat wel enorm vermakelijk is zijn de grote actiescènes, groots van opzet en een lust voor het oog. Vooral de ijskoude scène in het Oostenrijkse Austerlitz maakt veel indruk. De acteerprestaties van Joaquin Phoenix als de kleine driftkikker en Vanessa Kirby als zijn 'geweten' Josephine zijn uitstekend, maar maken de film zeker niet tot een meesterwerk. Een prima film die redelijk goed wegkijkt, zeker als je de historische onwaarheden - waar deze film vol van zit - even vergeet. 3,5 ster.

Cast
Naast Joaquin Phoenix (Beau is Afraid) en Vanessa Kirby (Film) spelen ook Tahar Rahim (The Mauritanian), John Hollingworth (Rebecca) en Edouard Philipponnat (House of Gucci) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ridley Scott (Gladiator).

Vanaf 23 november 2023 is Napoleon te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: historie, drama, actie. Tijdsduur: 169 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV