Serierecensie: The Railway Men - The Untold Story Of Bhopal 1984 is spannende rampenserie uit India

Serierecensie: The Railway Men - The Untold Story Of Bhopal 1984 is spannende rampenserie uit India
Waargebeurd verhaal staat nu in top 10 van best bekeken series op Netflix

Film :

Vanaf 18 november is de serie The Railway Men - The Untold Story Of Bhopal 1984 te zien op Netflix. Hier en daar verschijnen er films en series uit 's werelds grootste filmindustrie Bollywood op Netflix die onze aandacht trekken. Als een gaslek met het uiterst giftige MIC-gas vrijkomt, zijn de gevolgen niet te overzien. Lees hier de serierecensie van The Railway Men - The Untold Story Of Bhopal 1984.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Union Carbide factory
Nadat er een zeer dodelijk gas uit een fabriek in Bhopal is gelekt, riskeren heldhaftige spoorwegarbeiders hun leven om anderen te redden in het aangezicht van een onvoorstelbare ramp. Toen het gelekte gas uit de Union Carbide-fabriek het knooppunt Bhopal bereikte, werden honderden mensen onmiddellijk ziek. Aan de andere kant was de Gorakhpur-Bombay Express ook op weg naar Bhopal met duizenden passagiers. Het was dus belangrijk om hen over het ongeval te informeren en vervolgens een manier te vinden om de lijdende passagiers op het station te helpen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 8,7

Films en series over waargebeurde rampen zoals de imponerende serie Chernobyl op HBO Max of de film Deepwater Horizon met Mark Wahlberg zijn populair op de streamingdiensten. Dit verhaal over vier heldhaftige mannen die zoveel mogelijk mensen proberen te redden terwijl een gas voor dood en verderf zaait is tragisch, spannend en meeslepend. Aflevering één pakt je direct in, doordat je gelijk meeleeft met de personages. Daar helpt de zeer bombastische en spannende muziek zeker bij. Een waargebeurde ramp waarin 15.000 mensen om het leven komen brengt aangrijpende momenten waar je soms stil van wordt. Wel doet de serie het allemaal op de Bollywood manier - soms groots in emoties en theatraal - en daar moet je wel van houden. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Kay Kay Menon (Bombay My Beloved) en Divyendu Sharma (Odd Couple) zijn ook Babil Khan (Friday Night Plan), Juhi Chawla (Zero) en Philip Rosch (Wednesday) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Shiv Rawail (Fan).

De hoofdrolspelers van de serie 'The Railway Men - The Untold Story Of Bhopal 1984'. Bron: Netflix

Vanaf 18 november 2023 is de serie The Railway Men - The Untold Story Of Bhopal 1984 te zien op Netflix. Genre: drama. Deze serie bevat vier afleveringen van ongeveer 60 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV