Deze films komen in december 2023 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in december 2023 in de Nederlandse bioscopen
Met Aquaman and the Lost Kingdom en The Boy And The Heron en veel meer

Film :

In december verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Met onder andere dikke actie met Silent Night, de waanzinnige familiefilm Wonka, bijzondere animatiefilm The Boy and the Heron en Jason Momoa die zijn superheldenpak weer aantrekt in het tweede deel Aquaman and the Lost Kingdom. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Godzilla Minus One (1 december)

Bioscoop

We trappen af met een zeer spectaculaire rampenfilm uit Japan. Godzilla is terug, maar nu niet uit Hollywood maar vanuit de streek waar dit legendarische monster vandaan komt. Verwacht grote en bombastische actie en drama met goede cast. De eerste reacties op Gojira-1.0 zijn zeer enthousiast. Lees hier waar je de film Godzilla Minus One kunt kijken.

The Mean One (6 december)

Bioscoop

Bron: MovieCompany
Na Winnie-The-Pooh: Blood and Honey uit 2022 krijgt nu ook de Grinch een eigen horrorfilm in de vorm van deze horrorkomedie. Het groene wezen is nu een zeer moordlustig, maar nog steeds kerst-hatend, monster. Lees hier waar je de film The Mean One kunt kijken.

Silent Night (7 december)

Bioscoop

Met een vrij opschepperige trailer van de allerbeste actieregisseur aller tijden John Woo (Face/Off) komt deze wraakfilm met snoeihard geweld en vliegende auto's. Acteur Joel Kinnaman wordt onrecht aangedaan en dat moet recht gezet worden. We hebben er zin in! Lees hier waar je de film Silent Night kunt kijken.

Maestro (7 december)

Bioscoop

Bron: Netflix
Een indrukwekkend en moedig liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre-Bernstein. Met topacteurs Bradley Cooper, Carey Mulligan en Matt Bomer in de hoofdrollen. De verwachtingen zijn hooggespannen en het zal genieten worden op het witte doek. Twee weken later staat deze dramafilm ook op Netflix. Lees hier waar je de film Maestro kunt kijken.

Wonka (13 december)

Bioscoop

Timothée Chalamet in de film 'Wonka'. Bron: Warner Bros.
Wij kunnen nu al voorspellen dat deze familiefilm met acteur Timothée Chalamet een groot succes in de bioscopen gaat worden. Zie hoe het allemaal begon. Gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’,Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. Lees hier waar je de film Wonka kunt kijken.

Teddy's Kerstfeest (13 december)

Bioscoop

Bron: In The Air
Een lieve Noorse familiefilm waar een beer tot leven komt. Grote en kleine sneeuwvlokken, geurige amandelen en fonkelende lichtjes creëren de perfecte sfeer tijdens Maria’s bezoek aan de kerstmarkt. Daar ontdekt ze plotseling een bijzonder geheim: op de bovenste plank van het loterijhokje heeft de liefste teddybeer zojuist zijn hoofd bewogen, de knuffelbeer Teddy leeft! Voor de Nederlandse versie zijn onder andere de stemmen van Jim Bakkum en Bettina Holwerda te horen. Lees hier waar je de film Teddy's Kerstfeest kunt kijken.

It's a Wonderful Life (14 december)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
Eén van de grootste kerstklassiekers uit vervlogen tijden keert terug op het witte doek! De film wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb. Een engel wordt vanuit de hemel gestuurd om een wanhopig gefrustreerde zakenman te helpen door hem te laten zien hoe het leven zou zijn geweest als hij nooit had bestaan. Met James Stewart en Donna Reed in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film It's a Wonderful Life kunt kijken.

Lees hier het artikel: Deze films komen in november 2023 in de Nederlandse bioscopen

De Tatta's 2 (14 december)

Bioscoop

Bron: Independent Films
De van Kampens hebben zich net lekker gesetteld tussen hun nieuwe vrienden, als ze het bericht krijgen dat de Hollandwijk met sloop wordt bedreigd. Na een enorm succes van vorig jaar in de bioscoop kan dit tweede deel natuurlijk niet uitblijven. De hele cast keert terug met Leo Alkemade en Leonie ter Braak in de hoofdrol. Lees hier waar je de film De Tatta's 2 kunt kijken.

Perfect Days (14 december)

Bioscoop

Koji Yakusho en Tokio Emoto in 'Perfect Days'. Bron: Paradiso Films
Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Lees ook waar je Perfect Days kunt kijken.

Migration (20 december)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Van de makers van Minions en de Super Mario Bros Movie komt deze gloednieuwe animatiefilm voor het hele gezin. Volg familie Mallard, een groep trekvogels in een bizar en leuk avontuur waar hoogtevrees geen optie is. Komedie en spanning staan op het programma met de stemmen van onder andere Kumail Nanjiani, Elizabeth Banks en Awkwafina. Lees hier waar je de film Migration kunt kijken.

Bon Bini Bangkok Nights (20 december)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
Judeska en Ping Ping sluiten een lening af bij de malafide zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden. Echter, door het niet lezen van de kleine lettertjes, verliezen ze alles waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Jandino Asporaat en vrienden zijn terug in deze actiekomedie en zetten dit keer Bangkok op stelten. Lees hier waar je de film Bon Bini Bangkok Nights kunt kijken.

The Old Oak

Bioscoop

Bron: Cinéart
Deze Britse, Belgische en Franse dramafilm gaat over de laatste kroeg en verzamelplaats binnen de ooit bloeiende mijnbouwgemeenschap. De laatste drie decennia waren niet mals voor de inwoners. Ook voor de cafébaas TJ Ballantyne zijn het moeilijke tijden. De situatie wordt nog zwaarder wanneer Syrische vluchtelingen onaangekondigd naar het dorp worden overgeplaatst. Met Dave Turner in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Old Oak kunt kijken.

Aquaman and the Lost Kingdom (21 december)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Holland
Wanneer een oude macht wordt losgelaten, moet Aquaman een ongemakkelijke alliantie smeden met een onwaarschijnlijke bondgenoot om Atlantis en de wereld te beschermen tegen onomkeerbare verwoesting. Regisseur James Wan zit weer op de regisseurstoel met Jason Momoa in de hoofdrol in deze kleurrijke superheldenfilm met veel actie. Lees hier waar je de film Aquaman and the Lost Kingdom kunt kijken.

Society of the Snow (21 december)

Bioscoop

Screencap uit de film 'Society of the Snow'. Bron: Netflix
Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in het jaar 1972 als een rugbyteam naar Chili vliegt. Onderweg stort het vliegtuig neer op een gletsjer in het Andesgebergte waarna 29 passagiers overblijven. Te midden van een van de meest ruige en ontoegankelijke omgevingen pogen ze in leven te blijven. Hiervoor dienen ze drastische beslissingen te nemen. Vanaf 4 januari staat deze biografische avonturenfilm op Netflix. Lees hier waar je de film Society of the Snow kunt kijken.

Neem me mee (21 december)

Bioscoop

Zes 70-plussers, onbekenden van elkaar, gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Nog voor hun busje de landsgrens passeert, is er al onenigheid; met elkaar en met de jonge reisleider Thijs die de organisatie zwaar onderschat heeft. Deze dramafilm is geregisseerd door Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman, met een cast waar je U tegen zegt. Onder andere Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk en Gene Bervoets nemen je mee. Lees hier waar je de film Neem me mee kunt kijken.

The Boy And The Heron (27 december)

Bioscoop

Bron: Paradiso Entertainment
De moeder van de 12-jarige Mahito komt om tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Zijn vader hertrouwt snel met haar zus en het gezin evacueert naar haar afgelegen landgoed. Daar ontdekt Mahito een mysterieuze toren die hem naar een andere dimensie brengt, eentje waar volgens een pratende reiger zijn moeder nog leeft. Animatie uit de beroemde Japanse animestudios Ghibli. Lees hier waar je de film The Boy And The Heron kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Boy And The Heron.

In the Land of Saints and Sinners (27 december)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
We sluiten af met niemand minder dan Liam Neeson. Ierland, jaren zeventig. Terwijl het land in de greep is van politiek geweld, leidt Finbar Murphy in een poging de zonden uit zijn verleden achter zich te laten, een rustig leven in een afgelegen kustplaatsje. De rust verdwijnt met de komst van een groep IRA-terroristen die zich in het dorp komt schuilhouden na een aanslag. Misdaad en drama van Neesons geboortegrond. Lees hier waar je de film In the Land of Saints and Sinners kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV