Recensie: Please Don't Destroy: The Treasure of Foggy Mountain is schatzoeken in droge nerd komedie

Recensie: Please Don't Destroy: The Treasure of Foggy Mountain is schatzoeken in droge nerd komedie
Met Martin Herlihy, John Higgins, Ben Marshall en veel cameos

Film :

Vanaf 7 december is de film Please Don't Destroy: The Treasure of Foggy Mountain te zien in de bioscoop. De eerste speelfilmkomedie van het Saturday Night Live-trio Ben Marshall, John Higgins en Martin Herlihy is een feit. Tranen van het lachen of toch overslaan? Lees hier de filmrecensie van Please Don't Destroy: The Treasure of Foggy Mountain.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De gouden buste van Marie Antoinette
Het verhaal vertelt het avontuur van Ben, Martin en John, drie jeugdvrienden en collega’s die liever lui dan moe zijn. Ze nemen het op tegen haarloze beren, wanhopige parkbeheerders en een hypocriete sekteleider in de jacht op een kostbare schat, de gouden buste van Marie Antoinette. Maar komen ze er al snel achter dat het opsporen van die schat niet hun grootste probleem is.

Acteur Ben Marshall, John Higgins en Martin Herlihy in de film 'Please Don't Destroy: The Treasure of Foggy Mountain'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,1

Een onbetaalbare schat, een bizarre sekte, een haarloze beer en boze vogel komen voorbij in deze typische Amerikaanse avontuurlijke komedie van de producenten van The 40 Year Old Virgin. Een vrij bizar avontuur over drie nerds die op zoek gaan naar een onbetaalbare schat. Naast onder andere een korte cameo voor Stranger Things-acteur Gaten Matarazzo - die zichzelf speelt - zien we ook talkshowhost Conan O'Brien, acteur Bowen Yang en comedian X Mayo en horen we de zeer herkenbare stem van John Goodman. Please Don't Destroy: The Treasure of Foggy Mountain heeft enkele aardige momenten in huis, maar heeft moeite om het anderhalf uur leuk te houden. Niet alle humor is raak en het verhaal is er eentje die weinig verrassingen brengt. Eerder raden we deze komedie aan om thuis op de bank te kijken, want daar komt dit toch beter tot zijn recht. 2,5 sterren.

Cast
Naast Ben Marshall (Saturday Night Live) en John Higgins (A Man Called Otto) zijn ook Bowen Yang (Isn't It Romantic), Martin Herlihy (Hubie Halloween) en Conan O'Brien (Now You See Me) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Paul Briganti (Kids Reenact).

Vanaf 7 december 2023 is de film Please Don't Destroy: The Treasure of Foggy Mountain te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie. Tijdsduur: 92 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's